The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een F

The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een F

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Auteurs waarvan de achternaam begint met een F’.

Zoekend naar auteurs waarvan de achternaam begint met de letter F, kwam ik veel auteurs tegen die ik eigenlijk alweer vergeten was. Desondanks heb ik wel weer een aantal leuke en waarschijnlijk onbekende auteurs geselecteerd. Deze auteurs zullen dan ook veel verschillende genres representeren.

De eerste auteur is een Nederlandstalige auteur, wie schrijft onder meerdere namen, namelijk Mary K. Franklin & Marieke Frankema. Mary K. Franklin is bekend van het romantische verhaal Verblind, die ik met veel plezier heb gelezen. Daarentegen is Marieke Frankema bekend van het fantasie verhaal Dansen tot de zon komt.

De volgende auteur is een Nederlandse feelgood auteur en dan heb ik het over Marina Folkers. Marina Folkers heeft al diverse boeken geschreven, maar ik heb tot nu toe alleen nog maar Ik hou je vast van Marina Folkers gelezen. Ik hou je vast is een prachtig, realistisch, romantisch en hartverscheurend verhaal!

De derde auteur is een bekende young adult auteur, namelijk Gayle Forman. Gayle Forman kan men kennen van het verhaal Als je blijf, met als oorspronkelijke titel If I Stay. En misschien gaat bij sommigen van jullie een belletje rinkelen, want If I Stay is zelfs verfilmd!

Johan Fabricius is de volgende auteur om in de spotlight te zetten. Waarschijnlijk zullen sommigen van jullie deze naam niet herkennen, maar meer als tien jaar geleden heb ik van deze auteur een ontzettend leuk boek gelezen, namelijk De scheepsjongens van Bontekoe. De scheepsjongens van Bontekoe werd toentertijd ook verfilmd en toen was ik ook echt fan van zowel het boek als de film!

En de laatste auteur is James Frey. Jullie kunnen James Frey kennen van de serie Endgame. Endgame is een bijzonder serie, aangezien je tijdens het verhaal een raadsel moet zien op te lossen. Zelf heb ik een tijd geleden het eerste deel gelezen, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de rest van de serie. En ook naar de oplossing van het raadsel!

Dit zijn mijn aanraders voor auteurs waarvan de achternaam begint met een E. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Geef een reactie