The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een E

The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een E

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Auteurs waarvan de achternaam begint met een E’.

Denkend aan de boeken die in mijn boekenkast staan waarvan de achternaam van de auteur begint met de letter E, kwamen er weinig namen naar voren. Uiteindelijk had ik dan ook maar de keuze uit vier acteurs. Van deze vier auteurs, is er ook nog één auteur waarvan ik het boek nog niet heb gelezen, maar ik ben wel heel benieuwd naar dat verhaal.

De eerste auteur die mij dan ook te binnenschoot is Ashley Elston. Ashley Elston is een Amerikaanse schrijfster van young adults. Ondertussen heeft ze al diverse boeken geschreven die ook in het Nederlands zijn vertaald, waaronder Dit is ons verhaal, 10 blind dates en 10 truths en een dare.

De volgende auteur is een Vlaamse auteur, namelijk Guido Eekhaut. Eén van zijn young adult boeken is Eeuwig. Eeuwig is een verhaal die zich ongeveer twintig jaar na de Tweede Wereldoorlog afspeelt en het verhaal verteld van Joachim. De oom van Joachim heeft een bijzondere rol gehad in de oorlog en tijdens het verhaal komt Joachim erachter welke rol dat nu is.

De derde auteur is Peter Elshout. Peter Elshout ken ik ook alleen van het verhaal Het zoeken van Vera. Het zoeken van Vera gaat dan natuurlijk ook over de tiener Vera, die opzoek is naar haar overleden broertje Stijn. Ondertussen ga jij samen met haar vader opzoek naar Vera en daarnaast beleef je samen hoe ze proberen om het overlijden van Stijn een plek te geven.

De laatste auteur is Amy Ewing. Helaas heb ik nog geen boeken van Amy Ewing gelezen, maar The Jewel staat wel in mijn boekenkast om nog gelezen te worden. En ben dan ook erg benieuwd naar het verhaal.

Dit zijn mijn aanraders voor auteurs waarvan de achternaam begint met een E. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Geef een reactie