The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een D

The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een D

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Auteurs waarvan de achternaam begint met een D’.

Wederom is het weer tijd om een aantal auteurs in de spotlight te zetten! Ditmaal een vijftal auteurs waarvan de achternaam begint met de letter D. In alle eerlijkheid waren er minder auteurs waarvan de achternaam begint met de letter D dan ik in eerste instantie verwachte. Desondanks is het wederom gelukt om vijf auteurs te kiezen, maar helaas zullen er ook wederom een aantal buiten de boot zijn gevallen.

De eerste auteur die ik in de spotlight wil zetten, is een Nederlandse YA-auteur, namelijk Laura Diane. Laura Diane kan men kennen van de boeken Als de nacht eindigt en Als de morgen begint. Ik heb dan ook enorm genoten van deze duologie en kan hem iedereen die van YA en dystopie houdt aanraden! Daarnaast verschijnt er binnenkort ook weer een nieuw boek van haar.

De volgende auteur is een internationale auteur, namelijk Christelle Dabos. Christelle Dabos is een Franse schrijfster en ze is in Nederland bekend van De Spiegelpassante serie. De Spiegelpassante serie is een vierdelige serie, waarvan de eerste twee delen al in het Nederlands zijn verschenen en de laatste twee delen eind dit jaar en begin volgend jaar zullen verschijnen.

De derde auteur is wederom een internationale auteur, namelijk Jennifer Donnelly. Jennifer Donnelly heeft twee boeken geschreven die zijn gebaseerd op sprookjes, namelijk Stiefzus en Vergif. Beide boeken zo los van elkaar te lezen en zijn echt voor mensen die van YA, sprookjes en fantasy houden.

De volgende auteur is een Belgische auteur, namelijk Petra Doom. Petra Doom is bekend van de Overstekers serie. Helaas staan de eerste twee delen van deze serie nog steeds bij mij ongelezen in de boekenkast, maar hopelijk heb ik binnenkort tijd om deze toch een keer te lezen.

De laatste auteur is een Nederlandse auteur en waarschijnlijk is ze niet heel bekend. Ik heb het dan ook over Corinne Duyvis. Corinne Duyvis heeft onder andere Op de rand van het niets geschreven, maar ze schrijft haar boeken eigenlijk in het Engels.

Dit zijn mijn aanraders voor auteurs waarvan de achternaam begint met een D. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Geef een reactie