The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een C

The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een C

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Auteurs waarvan de achternaam begint met een C’.

Ook ditmaal zal ik weer een aantal auteurs in de spotlight zetten! Tijdens het kiezen van de tof vijf, kwam ik erachter dat er meer auteurs waren waarvan de achternaam begint met de letter C dan ik verwachtte. Daardoor was het onverwachts wat moeilijker om er vijf te kiezen. Maar uiteindelijk is het toch gelukt, maar het heeft wel als consequentie dat er wederom een aantal auteurs buiten de boot zijn gevallen.

De eerste auteur die ik in de spotlight wil zetten, is Lisa van Campenhout. Lisa van Campenhout is een Nederlandse auteur, en haar boek Bijna echt is vorig jaar uitgekomen bij Blossom Books. Daarnaast heeft ze onlangs de cover van haar nieuwe boek Anders, beter onthult, die in november gaat uitkomen.

De volgende auteur is een internationale auteur, namelijk P.C. Cast. P.C. Cast kan men kennen van Het Huis van de nacht serie. Het Huis van de Nacht serie heeft P.C. Cast samen met haar dochter Kristen Cast geschreven. Het opvallende aan Het Huis van de Nacht serie, is dat het bestaat uit twaalf delen!

De derde auteur is wederom een internationale auteur, namelijk Kristen Ciccarelli. Kristen Ciccarelli is bekend van de Isakari serie. De Iskari serie is door Blossom Books met super mooie covers uitgegeven. Daarnaast heeft Kirsten Ciccarelli in Iskari een bijzondere en mooie wereld gecreëerd, waarin ook draken erg centraal staan!

De volgende auteur is absoluut een bekendheid in de Young Adult wereld, aangezien zij ontzettend veel boeken op haar naam heeft staan. En dan heb ik het over Cassandra Clare. Cassandra Clare is bekend van onder andere de volgende series: Kronieken van de Onderwereld, De Helse Creaties en De Duistere Machten.

De laatste auteur is een auteur die een ontzettend mooie trilogie heeft geschreven en vorig jaar kwam er zelfs onverwachts nog een deel uit in deze serie. En dan heb ik het over Suzanne Collins. Suzanne Collins is bekend van de trilogie De Hongerspelen. De Hongerspelen heeft voor mij bijdragen aan het terugwinnen van leesplezier en ook de verfilmingen waren erg prachtig!

Dit zijn mijn aanraders voor auteurs waarvan de achternaam begint met een C. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Geef een reactie