The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een B

The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een B

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Auteurs waarvan de achternaam begint met een B’.

Wederom zullen er deze keer een aantal auteurs in de spotlight worden gezet! Het was ook ditmaal ontzettend moeilijk om maar vijf auteurs te mogen kiezen waarvan de achternaam begint met de letter B. Aangezien er opnieuw veel goede auteurs zijn waarvan de achternaam begint met de letter B. Desondanks is het gelukt om vijf auteurs te kiezen, maar helaas zijn er opnieuw weer een aantal goede auteurs buiten de boot gevallen.

De eerste auteur die ik in de spotlight wil zetten, is Daniëlle Bakhuis. Daniëlle Bakhuis is een Nederlandse YA auteur, en tot nu toe vooral bekend van spannende boeken. Je zou haar dus kunnen kennen van de boeken De eliminatie en De executie, maar ook van de horrorverhalen Clownsnacht en Het huis zonder einde.

De volgende auteur is absoluut een geweldige auteur, namelijk Leigh Bardugo. Leigh Bardugo is bekend van de Grisha-, Kraaien- en Nikolai Lantsov serie (en natuurlijk is er onlangs ook van een aantal van deze serie een Netflix-serie uitgekomen!). Tevens heeft Leigh Bardugo vorig jaar een adult verhaal geschreven, genaamd Het negende huis.

De derde auteur is een auteur waar ik vorig jaar kennis mee heb gemaakt, namelijk Holly Black. Het eerste boek dat ik van haar heb gelezen is De Wrede Prins en De Wrede Prins is een eerste deel van een geweldige fantasy serie! Naast deze serie, kan men haar ook wel kennen van de Magisterium serie, maar die heb ik zelf nog nooit gelezen.

De volgende auteur is wederom een Nederlandse auteur, namelijk Astrid Boonstoppel. Astrid Boonstoppel heeft geweldige en prachtige YA boeken geschreven, namelijk Dit is hoe het ging en De Academie. Beide verhalen zijn intrigerend en bevatten tevens ook nog eens diverse boodschappen!

De laatste auteur is een thriller auteur, namelijk Robert Bryndza. Robert Bryndza is vooral bekend van de Detective Erika Foster serie, waarin het verhaal wordt van detective Erika Foster, die allemaal bijzondere moorden zal moeten oplossen.

Dit zijn mijn aanraders voor auteurs waarvan de achternaam begint met een B. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Geef een reactie