The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een A

The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een A

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Auteurs waarvan de achternaam begint met een A’.

Ditmaal zullen er een aantal auteurs in de spotlight komen te staan! Het was moeilijk om vijf auteurs te kiezen, waarvan de achternaam begint met de letter A. Dit komt vooral omdat er ontzettend veel goede auteurs zijn waarvan de achternaam begint met de letter A. Desondanks is het mij uiteindelijk wel gelukt om vijf auteurs te kiezen, maar helaas zijn er hierdoor ook een aantal goede auteurs buiten de boot gevallen.

De eerste auteur die ik in de spotlight wil zetten, is Maria Adolfsson. Maria Adolfsson is een Scandinavische thrillerauteur en ze is in Nederland vooral bekend van de Doggerland serie. De Doggerland serie gaat over inspecteur Karen Hornby, die bijzondere moorden moet gaan oplossen.

De volgende auteur is Becky Albertalli. Iedere YA-liefhebber kent natuurlijk Becky Albertalli wel. Becky Albertalli is natuurlijk bekend als auteur van het boek Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld. Daarnaast heeft Becky Albertalli samen met Adam Silvera het bijzondere verhaal Wat als dit het is geschreven!

De derde auteur is een van mijn favoriete Nederlandse auteurs, namelijk Emma Anna (J.M. Anna). Emma Anna en J.M. Anna zijn pseudoniemen, waarbij Emma Anna wordt gebruikt voor de New Adult verhalen en J.M. Anna voor de fantasy verhalen. De verhalen van Emma Anna (J.M. Anna) zijn altijd intrigerend en absoluut moeilijk om weg te leggen. De bekendste verhalen van Emma Anna zijn Mijn hele leven lang, Kom naar huis en Sprakeloos verliefd. En het bekendste en vooral meesleepende fantasy verhaal geschreven door J.M. Anna is De Gifmengster!

De volgende auteur is een auteur die alle thrillerfans hoogstwaarschijnlijk wel kennen, namelijk M.J. Arlidge. M.J. Arlidge is natuurlijk bekend van de Helen Grace serie, maar daarnaast heeft M.J. Arlidge ook een aantal losse thrillers geschreven. De Helen Grace serie gaat over inspecteur Helen Grace, die bijzondere moorden moet oplossen, waarbij ze soms in gevaarlijke situaties terechtkomt.

De laatste auteur is een Nederlandse auteur waarvan onlangs haar debuut is verschenen en dan heb ik het over Tamara Arts. Haar debuut In het duister is ontzettend spannend en geheimzinnig, waardoor het verhaal moeilijk is om weg te leggen. Hopelijk zullen er nog meer boeken van Tamara Arts volgen!

Dit zijn mijn aanraders voor auteurs waarvan de achternaam begint met een A. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Geef een reactie