The Friday Five: 5 detectives/thrillers

The Friday Five: 5 detectives/thrillers

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘5 detectives/thrillers’.

Ditmaal is het eindelijk tijd om een aantal detective/thrillers in de spotlight te kunnen zetten! Vanuit mijn ouders heb ik de liefde voor thrillers ontdekt en dan vooral Scandinavische thrillers. In mijn favoriete thrillers wordt vaak iemand vermoord en een detective gaat op zoek naar de dader en tevens de waarheid achter de moord. Hierdoor was het wel moeilijk om maar 5 boeken/series te mogen kiezen. Maar uiteindelijk zijn het 5 prachtige series geworden. De één al wat ouder dan de ander, maar iedereen zou deze series moeten lezen!

De eerste detective/thriller serie is dan ook een serie die iedereen die van thrillers houdt ondertussen wel kent, namelijk de Helen Grace serie van M.J. Arlidge. De Helen Grace serie heeft prachtige covers en in het Nederlandse ook super leuke en geweldige titels! Daarnaast heeft detective Helen Grace een bijzondere persoonlijkheid, waardoor de verhalen soms nogal verrassend kunnen zijn.

De volgende serie is een serie waar ik al jarenlang van heb genoten en ook nog steeds van geniet. Van deze serie is zelfs een tv-serie gemaakt en dan heb ik het over Rizzoli & Isles van Tess Gerritsen. Het eerste deel uit de Rizzoli & Isles serie heb ik gelezen toen ik kort daarvoor mijn liefde voor lezen had teruggevonden. De overige delen heb ik kort daarna echt weggelezen.

De derde serie is de Detective Erika Foster serie van Robert Bryndza. Erika Foster heeft heftige gebeurtenissen meegemaakt, die vooral van grote invloed zijn geweest op haar leven. Toch heeft ze de draad weer opgepakt en moet ze bijzondere moorden oplossen.

Van de volgende serie is onlangs pas het tweede deel verschenen, en dan heb ik het over de serie Kim Stone van Angela Marsons. De serie wordt regelmatig voor de fans van M.J. Arlidge en Robert Bryndza en daar kan ik het wel mee vinden. Daarnaast hoop ik wel dat de andere delen uit de serie ook in het Nederlands worden vertaald.

De laatste serie is een Scandinavische serie en dan heb ik het over Doggerland van Maria Adolfsson. Inspecteur Karen Hornby heeft een bijzonder verleden en daarnaast start de serie absoluut met een onverwachte gebeurtenis. Daarnaast is Karen ook niet meer de jongste, waardoor diverse ongemakken haar leven als inspecteur bemoeilijken. Dit alles brengt dan soms ook wel de nodige sensatie met zich mee!

Dit zijn mijn aanraders voor detectives/thrillers. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Eén gedachte over “ The Friday Five: 5 detectives/thrillers

Geef een reactie