The Friday Five: 5 auteurs waarvan je meer dan 5 boeken in je kast hebt staan

The Friday Five: 5 auteurs waarvan je meer dan 5 boeken in je kast hebt staan

Iedere vrijdag wordt de Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. De Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken/auteurs noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: ‘Auteurs waarvan je meer dan 5 boeken in je kast hebt staan’.

Toen ik opzoek was naar auteurs waarvan ik meer dan 5 boeken in de kast heb staan, bleken het er meer te zijn dan ik in eerste instantie had verwacht. Uiteindelijk heeft gebleken dat ik vooral van bekende auteurs veel boeken in de kast heb staan, maar desondanks zaten er ook een aantal minder bekende auteurs bij. Uiteraard zijn er helaas ook weer een aantal auteurs buiten de boot gevallen, maar toch zijn deze 5 auteurs een van mijn favoriete auteurs.

De eerste auteur is waarschijnlijk iemand die iedereen ongeveer wel kent, en dan heb ik het over Sarah J. Maas. Ondanks dat ik nog lang niet al haar boeken heb gelezen, mag ik wel concluderen dat ik haar schrijfstijl echt geweldig vind! Het eerste boek dat ik van Sarah J. Maas heb gelezen, was Hof van doorns en rozen. Mede hierdoor is Hof van doorns en rozen toch wel één van mijn favoriete series geworden!

De volgende auteur is een bekende internationale thriller auteur, namelijk M.J. Arlidge. Ik denk dat iedereen die van thriller houdt, deze auteur wel moet kennen. Hij is namelijk bekend van de Helen Grace serie, die momenteel alweer uit 10 delen bestaat (en de novelles niet meegerekend). Daarnaast heeft M.J. Arlidge ook een standalone geschreven, maar deze heb ik helaas tot op heden nog niet gelezen.

Een andere bekende internationale Young Adult auteur is natuurlijk Leigh Bardugo. De meesten van jullie zullen haar kennen van de Grishaverse serie, die momenteel deels als Netflix-serie is uitgebracht (heb de Netflix-serie zelf nog niet gezien). Tot op heden heb ik zelf alleen nog maar de Grisha trilogie gelezen, maar uiteindelijk ben ik absoluut benieuwd geworden naar de rest van de series.

De volgende auteur is wederom een bekende internationale Young Adult auteur, die tevens ook een van mijn favoriete series heeft geschreven, en dan heb ik het over Tahereh Mafi. Velen van jullie zullen haar kennen van de Vrees me serie, met die geweldige covers! Naast de geweldige covers, weet Tahereh Mafi je ook te pakken met haar aparte schrijfstijl. Daarbij moet ik vermelden dat niet iedereen van deze schrijfstijl houdt. Daarnaast heeft Tahereh Mafi natuurlijk ook andere Young Adult boeken geschreven, waarvan ik er ook een aantal met veel plezier heb gelezen!

De laatste auteur is een van mijn favoriete Nederlandse auteurs. Vooral omdat zij haar boeken zo schrijft dat het verhaal altijd aangrijpend is en absoluut moeilijk is om weg te leggen. Ik heb het dan ook over Emma Anna. Emma Anna schrijft voornamelijk New Adult verhalen, waarbij het de ene keer een contemporary verhaal is en de volgende keer een fantasy verhaal. Daarnaast zitten er ook vaak waardevolle boodschappen in haar verhalen, die je weer echt aan het denken doen zetten. Tevens ga je vrijwel altijd van haar hoofdpersonages houden!

Dit zijn mijn aanraders voor auteurs waarvan ik meer dan 5 boeken in mijn kast hebt staan. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Nienke (Booksometea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Patricia (Donderdesign)
Luna (Leesdame)
Kwante (Kwante in Wonderland)

Eén gedachte over “ The Friday Five: 5 auteurs waarvan je meer dan 5 boeken in je kast hebt staan

Geef een reactie