Wat betekenen mijn gegeven sterren?

Wat betekenen mijn gegeven sterren?

Gelukkig nieuwjaar! Een nieuw jaar betekent ook weer nieuwe ideeën en andere gebeurtenissen voor op mijn blog.

Een van die gebeurtenissen is dat ik richtlijnen heb opgesteld om de gelezen boeken te beoordelen. Sterren geven vind ik namelijk altijd lastig. Om hier een soort van structuur in te creëren heb ik besloten om de volgende richtlijnen te gaan volgen:

1 ster: Een boek verdient (ofwel verdienen? misschien niet helemaal de juiste bewoording) 1 ster wanneer ik het boek niet heb uitgelezen, omdat het verhaal mij totaal niet aansprak of niet door de schrijfstijl van de auteur kon komen. Daarnaast ben ik na het geven van 1 ster niet van plan om het boek verder te gaan lezen.

2 sterren: Een boek verdient 2 sterren wanneer ik het boek heb uitgelezen, maar dat het boordevol staat met fouten (onwaarheden).

3 sterren: Een boek verdient 3 sterren wanneer het boek is uitgelezen, maar toch sprak het verhaal met niet aan of viel het ontzettend tegen.

4 sterren: Een boek verdient 4 sterren wanneer ik hem met plezier heb uitgelezen. Maar was het verhaal niet perfect.

5 sterren: Een boek verdient 5 sterren wanneer het verhaal in de buurt komt van perfectie. Dit betekent dat het verhaal weinig tot geen negatieve punten bevat en dat ik het boek aan iedereen aanraadt.


De bovenstaande richtlijnen ga ik in 2020 gebruiken bij het recenseren van de boeken. Daarnaast zou er ook veel sterren worden gegeven of gevoel, maar de richtlijnen zullen de rode draad zijn. Hebben jullie een soort van richtlijn voor het geven van sterren?

Geef een reactie