Leesdoelen 2022

Leesdoelen 2022

Een nieuw jaar betekent ook weer nieuwe leesdoelen! 2021 was een heerlijk leesjaar en ik heb dan ook enorm veel mooie boeken mogen en kunnen lezen! En door wederom een aantal leesdoelen op te stellen hoop ik ook in 2022 weer bijzondere en mooie boeken te kunnen lezen.

In 2021 heb ik diverse leesdoelen opgesteld en omdat dit mij erg goed bevalt, wil ik in 2022 wederom meerdere leesdoelen opstellen. Hieronder staat uitgebreid mijn leesdoelen voor 2022.


Leesdoelen:

Leesdoel 1: De eerste leesdoel is het aantal boeken dat ik in 2022 wil lezen. De afgelopen jaren heb ik mijn doel op 75 gelezen boeken gezet en deze heb ik de afgelopen jaar ook makkelijk gehaald. Ook dit jaar wil ik mijn doel op 75 boeken zetten, aangezien ik niet exact weet hoeveel tijd ik dit jaar heb om te lezen.

Leesdoel 2: Daarnaast vind ik het erg belangrijk om aandacht te besteden aan Nederlandstalige boeken (oftewel boeken geschreven door Nederlandse/Vlaamse auteurs). In 2021 heb ik enorm veel boeken van Nederlandse/Vlaamse bodem gelezen, waardoor ik dit jaar mijn leesdoel op 30 gelezen boeken van Nederlandse/Vlaamse auteurs wil zetten.

Leesdoel 3: De afgelopen jaren had ik leesdoelen met betrekkelijk tot thrillers die ik helaas niet haalden. Om toch dit jaar het leesdoel met thrillers wel te kunnen behalen, wil ik in totaal dit jaar 12 thrillers lezen. Oftewel elke maand minstens één thriller.

Leesdoel 4: De afgelopen jaren had ik als vierde leesdoel vaak als leesdoel om series uit te lezen. Maar dit jaar wil ik namelijk iets anders doen. Ik wil mijn stapel met ongelezen boeken verkleinen. Eind 2021 heb ik enorm veel boeken weggedaan en daardoor is de stapel met ongelezen boeken al enorm gekrompen, maar ik wel hem nog kleiner hebben. Momenteel heb ik ongeveer 150 ongelezen boeken en uiteindelijk wil ik eind 2022 maar 100 ongelezen boeken nog in mijn boekenkast hebben. Dit betekent dat elke maand de stapel met 4 á 5 boeken moet afnemen.


Wederom ga ik net zoals de afgelopen jaren een maandelijkse update geven over mijn vorderingen betreffende mijn leesdoelen. Hierdoor hoop ik om mijn leesdoelen in mijn achterhoofd te houden en natuurlijk hoop ik dat ze ga volbrengen! Hebben jullie nog leesdoelen opgesteld voor 2022?

12 gedachten over “Leesdoelen 2022

Geef een reactie