Bookhaul – Mei 2023

Bookhaul – Mei 2023

In mei zijn er weer een aantal boeken toegevoegd aan mijn collectie. Een aantal heb ik ondertussen al gelezen, maar ook naar de andere boeken ben ik erg benieuwd! Hoeveel en welke boeken hebben jullie in mei aan jullie collectie toegevoegd?


Het gouden rijk (Daêvabad #3) – S.A. Chakraborty

Nadat een brute veldslag de stad van haar magie heeft beroofd, is het aan Nahid-leider Banu Manizheh om, samen met haar herrezen commandant Dara, de vrede te herstellen. Ze moeten de verbrokkelde alliantie weer tot leven wekken en een onwillig, strijdend volk stabiliseren. Maar dan moeten ze wel eerst haar dochter Nahri kunnen terugvinden…

Nahri en Ali zijn ternauwernood aan hun moorddadige families en de dodelijke politieke spelletjes in Daêvabad ontsnapt. Nu ze eenmaal veilig in Caïro zijn aangekomen, staan ze voor moeilijke keuzes. Nahri is blij met haar oude ritme en de vertrouwdheid van haar thuis, maar realiseert zich maar al te goed dat de geliefden die ze heeft achtergelaten overgeleverd zijn aan een tiran. Ook Ali kan de stad die ze zijn ontvlucht niet loslaten en is vastbesloten om terug te keren en zijn achtergebleven familie te redden.

Het afscheid van zijn geliefde Nahri heeft Dara’s ergste demonen losgelaten. Om ze te verslaan moet hij zijn verleden onder ogen komen en ontdekt hij tot zijn grote verslagenheid dat de Nahids een duister geheim met zich meedragen.

Nu de vrede verder weg lijkt dan ooit en oude spelers weer ten tonele verschijnen, zien Nahri, Ali en Dara in dat ze, om hun wereld opnieuw op te bouwen, de strijd moeten aangaan met degenen van wie ze ooit hielden… en iedereen die ze ooit kwaad hebben gedaan onder ogen moeten komen.


Kinderen van de tijd (Children of Time #1) – Adrian Tchaikovsky

De laatste overlevenden van het menselijk ras lieten een stervende aarde achter, terwijl ze wanhopig probeerden een nieuw thuis tussen de sterren te vinden. De voetstappen van hun voorouders volgend stuitten ze op een ondenkbare schat uit vervlogen tijden: een getransformeerde wereld die is voorbereid op menselijk leven.

Maar dit nieuwe Eden is niet wat het lijkt. Tijdens de vele jaren die zijn verstreken sinds de planeet werd verlaten, heeft het werk van zijn architecten rampzalige vruchten afgeworpen. De planeet wacht niet ongerept en onbezet op hen. Nieuwe meesters hebben het van een toevluchtsoord veranderd in de ergste nachtmerrie van de mensheid.

Nu liggen twee beschavingen op ramkoers, waarbij ze allebei de grenzen aftasten van wat ze zullen doen om te overleven. Als het lot van de mensheid op het spel staat, is de vraag wie de echte erfgenamen van deze nieuwe aarde zullen zijn.

Geef een reactie