Bookhaul – Mei 2021

Bookhaul – Mei 2021

In mei zijn er weer een aantal boeken toegevoegd aan mijn collectie. Een aantal heb ik ondertussen al gelezen, maar ook naar de andere boeken ben ik erg benieuwd! Hoeveel en welke boeken hebben jullie in mei aan jullie collectie toegevoegd?


Rage and Ruin (The Harbinger #2) – Jennifer L. Armentrout

Trinity en Zayne moeten alles op alles zetten om de Harbinger te stoppen, het wezen dat Wachters en demonen vermoordt. Maar wie of wat is de Harbinger? En waarom moordt het iedereen zonder reden uit? Ondertussen wordt de band tussen Trinity en Zayne steeds sterker, maar ze weten dat ze nooit samen kunnen zijn en proberen hun gevoelens te vergeten. Als er steeds meer doden vallen en er een onheilspellend complot gesmeed is waar Trinity ongewild een rol in speelt, merken ze pas hoe ze elkaar nodig hebben. Kunnen Trinity en Zayne hun krachten bundelen om de kwade, duistere krachten van de Harbinger te verslaan of zal het hen allemaal verwoesten?


Verstoten – Sterre Collins

Lucy is een rustige, wat onzekere zestienjarige. Haar vader heeft zijn gezin verlaten toen Lucy drie jaar was en sindsdien woont ze samen met haar moeder, Carleen.

Als ze de oudere Fraser ontmoet, steunt hij haar in haar zoektocht naar antwoorden over haar vader, die volgens haar moeder niets waard was. Maar is Fraser wel de man die hij lijkt?


Als de morgen begint – Laura Diane

Nog maar net ontsnapt aan een gruwelijke dood besluiten Lya en haar vrienden om zich aan te sluiten bij de Trium. Deze rebbelengroep smeedt plannen om de wrede koning van zijn troon te stoten. Bij de strijd om vrijheid ontdekt Lya gaandeweg dat ze niet alleen tegen het vijandelijke leger vecht, maar vooral ook tegen zichzelf. Kan ze haar pijn omzetten in kracht?


Sterrenvlucht (Skyward #1) – Brandon Sanderson

80 jaar geleden stortte een sterrenschip vol mensen neer op de planeet Detritus, die is omgeven door een eeuwenoude puinschil. De nakomelingen, die zichzelf de Rebellen noemen, leven in grotten maar worden desondanks toch onophoudelijk aangevallen door de Krell. De enige verdediging wordt gevormd door slimme jonge piloten die onbevreesd de lucht in gaan om de gemeenschap te beschermen. En piloot worden is altijd de ultieme droom van Spensa geweest. Maar haar lot is verweven met dat van haar vader – een piloot die jaren geleden werd neergeschoten, toen hij zijn team laf in de steek liet, waardoor Spensa’s kansen om naar de vliegschool te mogen klein zijn. Een toevallige ontdekking in een lang vergeten grot biedt haar misschien wel een manier om de sterren alsnog te claimen en een oud geheim te onthullen.


Zo lang je van me houdt – Suzanne van Bilderbeek

Toen Sasha en Daniel friends with benefits werden, hadden ze beiden nooit gedacht dat het zo gecompliceerd zou zijn. Ze worden geconfronteerd met zichzelf en het verleden. En dat wordt alleen maar lastiger wanneer je het meest aan jezelf twijfelt.
Als situaties van buitenaf zich voordoen, worden Sasha en Daniel behoorlijk op de proef gesteld. Ze moeten leren met het verleden om te gaan, om de toekomst en zichzelf een kans te bieden. Niets is oneindig. Zij wel?

Gevoelens zijn lastig, zeker wanneer je daar geen raad mee weet. Zowel voor Sasha als Daniel is dit een opgave, hoe kan je gelukkig zijn als het lot parten met je blijft spelen?


Schaduwheer (De Duistere Machten #2) – Cassandra Clare

Emma Carstairs heeft eindelijk de dood van haar ouders gewroken. Alleen wil de rust die ze hiermee hoopt te vinden maar niet komen. Ze verlangt naar haar parabatai Julian Blackthorn, maar een relatie tussen parabatai is streng verboden en zou hen zelfs beiden kunnen vernietigen. Daarom besluit Emma haar aandacht op zijn halfbroer Mark Blackthorn te richten. Maar Mark heeft het niet makkelijk: hij heeft vijf jaar doorgebracht in het elfenland en weet niet of hij ooit nog een échte schaduwjager kan zijn.

Aan de elfenhoven is het ondertussen allesbehalve rustig. De Onseelie-koning, de Schaduwheer, is de Koude Vrede zat en wil niet langer aan alle eisen van de schaduwjagers toegeven. Hij wil meer en meer macht en stuurt zijn sterkste strijders eropuit om dat voor elkaar te krijgen. Hun eerste opdracht: de Blackthorns doden.

Het enige wat Emma, Julian en Mark kan helpen in de strijd tegen hun vijand is het Zwarte Boek der Doden: een spreukenboek met verwoestende krachten. Iedereen is ernaar op zoek, maar het boek laat zich alleen vinden door de Blackthorns. In hun zoektocht worden ze echter tegengewerkt door verschillende duistere krachten. Ze zullen hun leven op het spel moeten zetten om alles en iedereen waar ze van houden te beschermen, voor het te laat is…


Bloed & Honing (Serpent & Dove #2) – Shelby Mahurin

Lou is haar heksenkring ontvlucht. Ze moet zo onopvallend mogelijk leven om geen aandacht te trekken en mag vooral geen magie gebruiken, want in Cesarine worden heksen zoals zij zonder pardon op de brandstapel gezet.

Sinds haar onwaarschijnlijke huwelijk met heksenjager Reid Diggory is het leven er niet makkelijker op geworden. Nu zitten zowel de heksenjagers van de kerk als de heksen hen op de hielen. Ze hebben hulp nodig, maar wie wil hen nog helpen? Terwijl Lou en Reid steeds verder uit elkaar worden gedreven, lokt de lafhartige Morgane, een heks die Lou beter kent dan wie dan ook, de twee in een dodelijk kat-en-muisspel. Is ontsnappen nog mogelijk?


Een Hart zo Vurig (Vervloekt #2) – Brigid Kemmerer

Een vloek is eindelijk verbroken, maar Rhen en Harper staan opnieuw voor grote problemen; er doen geruchten de ronde dat prins Rhen niet de rechtmatige troonopvolger is. Bovendien is zijn lijfwacht Grey al maanden vermist.

Nadat Grey Sinteldaal heeft gered van de tovenares Lilith, is hij weggevlucht. Hij weet dat hij de ware erfgenaam is, maar is niet van plan om Rhens kroon op te eisen. Totdat hij Lia Mara ontmoet, de dochter van de gewelddadige koningin Karis Luran. Haar moeder is van plan Sinteldaal met geweld binnen te vallen, maar Lia Mara gelooft dat compromissen en vrede hen verder zullen brengen. Daarvoor heeft ze de hulp van Grey nodig. Nu alles in een ander daglicht staat, zal Grey dan toch de strijd aangaan met de prins die hij al zo lang dient?


10 truths en een dare – Ashley Elston

Olivia staat op het punt om als beste van haar klas af te studeren, wanneer ze tot haar schrik ontdekt dat ze een onderdeel van haar studie nog niet heeft afgerond en nog maar één week heeft om dit voor elkaar te krijgen. En dat allemaal door een niet ondertekend formulier…
Vrijwilligerswerk bij een plaatselijke golftoernooi zou haar uit de brand moeten helpen, maar dan moet ze er wel voor zorgen dat haar grote nieuwsgierige familie er niet achter komt. Dat blijkt nog een hele uitdaging, want haar moeder kan iedere stap volgen met een tracking app op haar telefoon. Gelukkig kunnen haar vrienden Sophie, Charlie en Wes haar helpen dit geheim te bewaren. Nu kan er niets meer misgaan, toch? Of schoppen de golfers en die knappe, maar vooral onbereikbare jongen toch haar hele plan in de war?


Eén huis, vijf vrouwen (Huisgenoten #1) – Emma Zomer

Maak kennis met de vijf bewoners van een Utrechts studentenhuis dat allang geen studentenhuis meer is: Charlot, Janne, Lydia, Eva en Esmée. Alleen Eva is nog bezig met haar studie, want ze krijgt geen genoeg van de universiteit. Janne werkt als verpleegkundige en mist door haar onregelmatige diensten bijna de jaarlijkse zomerbarbecue, terwijl carrièretijger Lydia door een collega wordt gekoppeld aan een man die haar lijkt te kunnen bijbenen. De vijf vrouwen staan altijd voor elkaar klaar en hebben samen de grootste lol, totdat er op een avondje uit iets vreselijks gebeurt.


Eén huis, vijf dates (Huisgenoten #2) – Emma Zomer

In dit tweede deel van de Huisgenotenserie vat Esmée het onzalige plan op om een hond in huis te nemen – natuurlijk zonder dat met haar huisgenoten te overleggen. Eerst worden ze gek, later gaan ze toch van hem houden. Net zoals ze van die gekke Esmée zelf houden. Op liefdesgebied gebeurt er van alles in het leven van de vrouwen, al weten ze niet zo goed of ze nu op het juiste pad zijn. En dan is er ook nog Charlots zusje Liz dat dreigt te ontsporen. Gelukkig kunnen ze aan elkaar altijd hun verhaal kwijt.


Eén huis, vijf gedachten (Huisgenoten #3) – Emma Zomer

In het derde deel van de Huisgenotenserie wordt duidelijk dat de vijf huisgenoten elkaar heel hard nodig hebben. Esmées grote liefde Lea twijfelt aan zichzelf en aan alles, en Esmée moet het met lede ogen aanzien. Lydia twijfelt of ze Boris wel leuk genoeg vindt, terwijl Eva zich afvraagt of haar leven ooit verder zal komen dan de universiteit. Niet dat ze het daar vervelend vindt, maar eeuwig student blijven is geen haalbare kaart. Zou eeuwig in het studentenhuis blijven wél tot de mogelijkheden behoren?


Eén huis, vijf liefdes (Huisgenoten #4) – Emma Zomer

In het vierde deel in de aanstekelijke Huisgenotenserie komen de liefdes van de vijf vrouwen in een stroomversnelling. Janne kan haar geluk niet op als ze een liefdesverklaring krijgt en ook tussen Charlot en haar Tom bloeit de liefde als nooit tevoren. Eva belandt via haar vriend Tobias in een geheel nieuwe wereld en zelfs Lydia durft stappen te zetten waarvan ze nooit had gedacht dat die voor haar weggelegd waren. Alleen Esmée blijft sip en alleen achter. Ze mist Lea verschrikkelijk en niemand kan haar troosten, zelfs Sjakie niet.


Eén huis, vijf verhuizingen (Huisgenoten #5) – Emma Zomer

Het afsluitende deel van de Huisgenotenserie betekent het einde van een tijdperk. De vijf huisgenoten vertrekken allemaal naar een andere woning en het huis waar ze lief en leed hebben gedeeld blijft leeg achter. Of toch niet? Charlot besluit een oproep te doen om nieuwe bewoners te vinden. Op een hospiteeravond pinken ze een traantje weg, want wat deze meiden gaan meemaken, ligt voorgoed achter hen. Zo is het leven en zo is het goed, en toch valt het ze zwaar. Maar ze krijgen er iets prachtigs voor terug. Dit ontroerende laatste deel van de Huisgenotenserie mag je niet missen!

(De boeken van de serie Huisgenoten van Emma Zomer zijn alleen verkrijgbaar als luisterboek en e-book!)


LILY – Tom De Cock

Buiten is het vijftig graden. De zeespiegel stijgt elke dag en er is om de haverklap een lockdown door een of ander nieuw virus – of erger: een vieze schimmel. Maar het zal Lily allemaal worst wezen. Ze is veertien, baadt in luxe en is altijd druk, druk, druk als een van de bekendste influencers van haar tijd.

Wanneer de goddelijke mopperpot Samuel haar pad kruist, ruikt ze een kans om haar ultieme doel te bereiken. Lily stort zich in een knettergek avontuur en doorkruist daarbij per ongeluk de halve aardbol. Waar ze niet op gerekend had, was de harde waarheid over het leven dat ze leidt. Een ontdekkingstocht die niet alleen haar bestaan, maar dat van elke jongere op de planeet op zijn kop zal zetten.


Niemand zeggen (Helen Grace #10) – M.J. Arlidge

Sinds covid-19 bevindt het land zich in een van de zwaarste recessies ooit. Nog nooit heeft inspecteur Helen Grace met zo veel geweld en onrust te maken gehad. Voor het eerst in haar leven is ze bang om de controle te verliezen: haar trouwe partner Charlie is nog met zwangerschapsverlof en tegelijkertijd doet haar collega Joseph Hudson er álles aan om haar het leven zuur te maken.

Drie moordzaken houden Helen ’s nachts wakker: een steenrijke man, vermoord tijdens een inbraak in zijn immense huis; een jonge zorgmanager, in haar auto doodgestoken met een schroevendraaier; en een leerling aan een prestigieuze middelbare school, doodgeknuppeld in het plaatselijke park.

Als meer geweldsdelicten elkaar opvolgen, krijgt Helen het gevoel dat zó veel geweld in korte tijd geen toeval meer kan zijn. Hoewel de zaken ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, zal Helen al haar vaardigheden in moeten zetten om erachter te komen welk verwrongen spel hier wordt gespeeld.

Geef een reactie