Bookhaul – Maart 2024

Bookhaul – Maart 2024

In maart zijn er weer een aantal boeken toegevoegd aan mijn collectie. Een aantal heb ik ondertussen al gelezen, maar ook naar de andere boeken ben ik erg benieuwd! Hoeveel en welke boeken hebben jullie in maart aan jullie collectie toegevoegd?


Een ijzeren vlam (Fourth Wing #2) – Rebecca Yarros

Niemand had verwacht dat Violet haar eerste jaar aan het Basgiath Oorlogscollege zou overleven, ook zijzelf niet. Nu ze tweedejaars is, wordt de training nog serieuzer en Violet weet niet of ze dit aan kan. De uitdagingen zijn afmattend, extreem wreed en vragen het uiterste van de Rijders. Maar dat is niet eens Violets grootste probleem. Er is een nieuwe vicecommandant, die vastbesloten lijkt om Violet te breken, tenzij ze de man van wie ze houdt verraadt. Ze staat voor de ultieme loyaliteitstest, maar Violet heeft een ijzeren wil. Ze zet alles op alles om hier levend uit te komen. En alle anderen lijken de belangrijkste les vergeten te zijn die ze tot nu toe aan Basgiath hebben geleerd: drakenrijders maken hun eigen regels.


Love, Theoretically – Ali Hazelwood

Elsie Hannaway leeft in een multiversum: de ene dag is ze een theoretisch natuurkundige, de andere dag biedt ze haar diensten aan als nepvriendin om haar schamele salaris als wetenschapper te compenseren. Maar op een dag botsen haar parallelle werelden: de irritant aantrekkelijke Jack Smith – die haar kent als de ‘vriendin’ van zijn broer – moet beslissen of ze haar droombaan bij MIT krijgt. Bovendien voert hij als experimenteel natuurkundige een bittere vete tegen de theoretische natuurkunde. Elsie bevindt zich op een wetenschappelijk slagveld en moet zichzelf ook nog verdedigen tegen Jacks zwaartekrachtveld. Of wordt het tijd dat Elsie haar theorieën over liefde in de praktijk brengt?


Wat als jij en ik – Emma Anna

De 22-jarige Maeve is al haar hele leven dol op Marcus. Hij is tien jaar ouder dan zij en niet alleen een voorbeeldfiguur, maar ook een echte man. Maar na hun impulsieve misstap blijft ze met een gebroken hart achter als Marcus haar liefde niet beantwoordt. Marcus heeft echter iets anders aan zijn hoofd. Hij kampt met een gebroken verleden en wil zich vooral losmaken en op de toekomst richten. Samen met Maeve probeert hij een oorspronkelijke dynamiek terug te vinden, wat alleen kan slagen door hun diepste geheim te begraven. Maar het lot heeft andere plannen.


De prins van Trots (Koninkrijk der zonden #2) – Kerri Maniscalco

Nadat ze haar ziel heeft verkocht om koningin van de Verdorvenen te worden reist Emilia naar de Zeven Cirkels met de charmante prins van Toorn, waar ze kennismaakt met een verleidelijke wereld vol duisternis en illusie. Ze belooft zichzelf het hoofd koel te houden en alles op alles te zetten om haar geliefde zus Vittoria te wreken… Zelfs als dat betekent dat ze het aanzoek van de prins van Trots, de koning der Demonen, zal moeten accepteren.

De eerste regel aan het hof van de Verdorvenen is: vertrouw niemand. En door de achterbakse prinsen, luxueuze paleizen, mysterieuze feestuitnodigingen en tegenstrijdige aanwijzingen over wie haar tweelingzus daadwerkelijk heeft vermoord, voelt Emilia zich eenzamer dan ooit. Kan ze Toorn, haar voormalig bondgenoot, wel vertrouwen of heeft hij gevaarlijke geheimen over wie hij echt is?


De koning van de Hel (Koninkrijk der zonden #3) – Kerri Maniscalco

Emilia is nauwelijks bekomen van de schokkende ontdekking dat haar tweelingzus Vittoria nog leeft. Voordat ze de demonen uit haar verleden onder ogen kan komen, moet Emilia de verleidelijke Prins van Toorn gaan opeisen. Ze verlangt niet alleen naar zijn lichaam, ze wil ook zijn hart en ziel, maar juist die wens kan de demon niet in vervulling laten gaan.

Als een hooggeplaatst lid van Huize Hebzucht wordt vermoord, begeven Emilia en Toorn zich naar de demonenrechtbank. Het bewijs wijst naar Vittoria als de moordenaar en ze wordt al snel tot vijand van de Zeven Cirkels verklaard. Ondanks haar verraad zal Emilia er alles aan doen om de vraagtekens rondom het misdrijf op te helderen en er eens en voor altijd achter te komen wie haar zus werkelijk is.

Geef een reactie