Bookhaul – Maart 2023

Bookhaul – Maart 2023

In maart zijn er weer een aantal boeken toegevoegd aan mijn collectie. Een aantal heb ik ondertussen al gelezen, maar ook naar de andere boeken ben ik erg benieuwd! Hoeveel en welke boeken hebben jullie in maart aan jullie collectie toegevoegd?


Dolende zielen (Kim Stone #6) – Angela Marsons

Wanneer archeologen bij een opgraving in Black Country een verzameling menselijke botten aantreffen, wordt een doodgewone weide plotseling een complexe plaats delict voor rechercheur Kim Stone. Tijdens het onderzoek blijkt al snel dat er in het graf meer dan één persoon begraven ligt en dat de slachtoffers op gruwelijke wijze om het leven zijn gekomen.

Kim wordt gedwongen om samen te werken met rechercheur Travis, met wie ze een bewogen verleden deelt. Samen moeten ze een duister geheim ontrafelen dat meerdere familie in Black Country in zijn greep houdt. Terwijl Kim wordt ondergedompeld in een van de gecompliceerdste zaken die ze ooit heeft geleid, raakt haar team verstrikt in een golf van misselijkmakende haatmisdrijven.

De mensen in haar omgeving zijn in gevaar en de tijd dringt. Kan Kim de zaak oplossen en haar team redden voordat het te laat is?


Wereld van wanhoop – Inge Sleegers

De stad Atlantis is bevrijd. Het eerste wapenfeit van Alene als nieuwe President is het afschaffen van het verplichte examen voor meisjes. Helaas moet een nieuwe groep jongeren dat bekopen.

Alle jongens vanaf veertien jaar krijgen een oproepingsbrief. Ze moeten de stadsmuren bewaken, een levensgevaarlijke taak. Pikt de bevolking deze nieuwe regels?

Nimue doet er alles aan om Alene’s plannen een halt toe te roepen. Tegelijk zoekt ze antwoorden op haar eigen vragen. Tot overmaat van ramp dient een nieuwe natuurramp zich aan. Zal de stad standhouden nu een zandstorm met grote snelheid nadert? En wie is die mysterieuze vreemdeling die de verhoudingen in Atlantis op hun grondvesten doet daveren?


Duivelsdochters – Marieke Rooijmans

Een toevallige ontmoeting in de krochten van een kasteel heeft grote gevolgen. De introverte Sarah belandt samen met de vrijpostige Niels in de Middeleeuwen. Al snel komt Sarah er achter dat zij met een reden naar het verleden gehaald is. Kan ze haar doel bereiken, in deze tijd waarin al het onverklaarbare tot heidens en duivels wordt bestempeld? Wie kan ze vertrouwen en wie niet? Ze zal met Niels moeten samenwerken. Als Sarah dan ook nog eens gevoelens voor Niels krijgt, wordt het pas echt ingewikkeld. Kan ze de trauma’s uit haar verleden achter zich laten, om in het nieuwe verleden te kiezen voor de liefde? Hun reis is een race tegen de klok, met gevaar voor eigen leven, waarin ze van meerdere kanten gedwarsboomd worden…


Samen (Princess #3) – Olivia Lewis

De achttienjarige Ivy heeft veel voor haar kiezen gehad in de afgelopen maanden. Vastberaden bereidt ze zich voor om de grootste en meest veelomvattende taak van haar leven in haar eentje te gaan volbrengen.
Ze heeft geen keus… toch?

Ondertussen heeft de rest van de familie zo haar eigen issues: liefdesverdriet, jong ouderschap en pubersores. Maar de familie King is veerkrachtig, en de liefde die altijd centraal staat is een vanzelfsprekendheid waar menigeen jaloers op zou zijn!


Drakenglas (Drakenhart #2) – Nanouk Kira

Durégo is ontsnapt uit het broederbos en probeert in Dremsé Miron zijn leven weer op dit pakken. Dit gaat alleen niet zo makkelijk als een oude vijand hem blijft achtervolgen en de stad aangevallen wordt door mysterieuze draken. Bovendien moet hij zijn tijd besteden aan een leerling waar hij helemaal niet om gevraagd heeft. Het lijkt wel of zijn vader hem moedwillig uit de buurt houdt van het echte probleem.
Vertrouwt hij Durégo niet of verbergt hij nog meer geheimen? In zijn zoektocht naar antwoorden valt het Durégo steeds zwaarder om te blijven vechten voor iets waar hij niet in gelooft.


Nick en Charlie – Alice Oseman

Al twee jaar zijn Nick en Charlie een gelukkig stel. Maar Nick begint na de zomer met zijn studie aan de universiteit en Charlie is doodsbang dat een langeafstandsrelatie gedoemd is om te mislukken. Hij durft het er alleen niet met Nick, die er heel erg naar uitkijkt, over te hebben. Al hun vrienden zijn ervan overtuigd dat hun relatie alles zal overleven, maar door alle verwachtingen slaat bij Charlie de twijfel toe: is hun liefde sterk genoeg om long distance te overleven?

Geef een reactie