Bookhaul – Maart 2022

Bookhaul – Maart 2022

In maart zijn er weer een aantal boeken toegevoegd aan mijn collectie. Een aantal heb ik ondertussen al gelezen, maar ook naar de andere boeken ben ik erg benieuwd! Hoeveel en welke boeken hebben jullie in maart aan jullie collectie toegevoegd?


Gallant – V.E. Schwab

Er zijn drie dingen die de veertienjarige Olivia nooit heeft gehad: een vader, een moeder en een stem. Als ze kon praten, zou ze het vooral willen hebben over de familie die ze nooit heeft gehad, en hoe ‘anders’ ze zich voelt dan de andere meisjes in het weeshuis. Maar zelfs mét een stem zou Olivia zwijgen over de schimmen en wezens die alleen zij kan zien. Het enige wat haar leven draaglijk maakt, is het dagboek van haar verdwenen moeder. Ze brengt haar dagen door met het ontcijferen van haar moeders laatste boodschap, maar de woorden lijken van een vrouw te zijn die haar grip op de werkelijkheid aan het verliezen is. De laatste zin luidt: ‘Alles komt goed Olivia, zolang je maar wegblijft van Gallant.’

Dan ontvangt het weeshuis een brief van Olivia’s oom, die haar uitnodigt om op het immense familielandgoed te komen wonen. Het enige probleem? Het is precies de plek waartegen haar moeder haar wilde beschermen: Gallant.


Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig (Heartstopper #4) – Alice Oseman

Het gaat heel goed tussen Nick en Charlie. Charlie denkt zelfs dat hij er klaar voor is om die vier o zo belangrijke woorden tegen Nick te zeggen: Ik hou van je.

Nick voelt hetzelfde, maar hij heeft andere dingen aan zijn hoofd. Hij moet nog bij zijn vader uit de kast komen én hij vermoedt dat Charlie een eetstoornis heeft.

Wanneer het nieuwe schooljaar begint, leren Nick en Charlie wat liefde werkelijk betekent.


Eeuw van de Vhéi (De Raad van Vha’Rymn #2.5) – Valentijn Ringelberg

Op Jho, een eiland ver weg van Vha’Rymn, wordt de jonge Umuli Acksol door de eilandsjamaan aan zijn nieuwe levenspartner gekoppeld. Toch blijkt uit een visioen van de sjamaan dat de Schepper meer voor hem in petto heeft, iets dat het eiland op haar grondvesten doet schudden.

Velara werkt in de winkel van haar oom als ze bezoek krijgt van een toegetakelde vrouw. Gelukkig weet ze haar een helpende hand te bieden, al blijkt het uiteindelijk een voorbode te zijn van een gebeurtenis die Velara’s leven – en dat van haar dochter – voor altijd zal veranderen.

Als Vhéi groeit Yza op bij zijn Nomadenfamilie in de bergtempel van Nepherië. Hoe ouder hij wordt, hoe rustelozer zijn vleugels beginnen te worden. Ze snakken naar vrijheid. Zal het Yza lukken om zijn lotsbestemming te omarmen?

Op boerderij Woestzicht heerst er een ziekte die bekendstaat als De Zwarte Kus. Het tast de gewassen aan en Nüro en zijn ouders zien hun inkomsten in rook opgaan. Toch lijkt er een lichtpuntje aan de horizon te verschijnen, een kans die grote gevolgen zal hebben.


Elfenstof – Carrie Jones

Zara White heeft het gevoel dat een vreemde kerel haar stalkt. En ze is geobsedeerd door fobieën. Ze is niet echt meer zichzelf sinds haar stiefvader is gestorven. Maar haar verbannen naar het ijskoude Maine om tijdelijk bij haar grootmoeder te gaan wonen? Dat is nogal extreem van haar moeder. De verhuizing moet haar zogenaamd helpen er weer bovenop te komen, maar Zara vermoedt dat haar moeder gewoon denkt dat ze gek is.

Haar moeder heeft het fout. De stalker is geen verzinsel van Zara’s overactieve verbeelding. In Maine volgt hij haar nog steeds en laat een vreemd spoor van goudstof achter. Er is iets aan de hand dat bovennatuurlijk lijkt te zijn… en alles wijst naar Zara. 


De ketting van ijzer (De laatste uren #2) – Cassandra Clare

Cordelia Carstairs lijkt eindelijk alles te hebben waar ze ooit van droomde. Ze is verloofd met James Herondale, op wie ze al jaren verliefd is. In Londen heeft ze een nieuw leven opgebouwd, met aan haar zijde haar beste vriendin Lucie Herondale. En ze draagt het zwaard Cortana bij zich, het zwaard van een held.

Maar de waarheid is vele malen grimmiger. Cordelia’s verloving met James is een leugen, gecreëerd om haar reputatie te redden. Bovendien kan ze Cortana niet meer aanraken zonder zich te branden. Ondertussen zwerft er een seriemoordenaar rond in Londen die het op de schaduwjagers heeft gemunt. Terwijl Cordelia en haar vrienden jacht op hem maken, lijken de geheimen onderling alleen maar toe te nemen – en James, die verstrikt raakt in het duistere web van zijn grootvader, kan zich niet meer aan een verontrustende gedachte onttrekken: wat als hij de moordenaar is die ze zoeken?


Rijk van vlees en vuur (Blood and Ash #2) – Jennifer L. Armentrout

Er is een oorlog op komst en Poppy zit er middenin. Het gevallen koninkrijk Atlantië blijkt nog te bestaan en de koning wil haar gebruiken om een boodschap over te brengen. De afvalligen willen haar dood hebben, de wulven worden onvoorspelbaarder en Poppy’s krachten nemen alleen maar toe. Ze weet niet wat ze moet doen. Maar een ding weet ze wel: er is niemand zo gevaarlijk als de Duistere, de prins van Atlantië.

Prins Casteel – de man van wie Poppy ooit hield – heeft haar verraden en ze weet diep vanbinnen dat ze hem niet kan vertrouwen. Maar als ze haar verloren broer Ian wil vinden, zal ze met Casteel moeten samenwerken. En dat is niet zonder risico’s. Casteel heeft een plan, maar Poppy’s veiligheid en haar hart staan op het spel.

Geef een reactie