Bookhaul – Maart

Bookhaul – Maart

De voorgaande maanden kon ik mijn bookhaul nog beperken, maar in maart is het een beetje uit de hand gelopen. In totaal heb ik 14 boeken toegevoegd aan mijn collectie. De komende tijd ben ik hier wel weer zoet mee. Hoeveel boeken hebben jullie gekocht/gekregen?


Fallon (Chicago Syndicate #1) – Soraya Naomi

43262820

Fallon heeft nooit een masker hoeven dragen om zich anders voor te doen dan ze is. Haar wereld is prachtig: ze is opgegroeid in een warm gezin in Chicago, heeft een mooi diploma behaald en heeft een baan waar ze dol op is. Maar die onschuldige wereld wordt op zijn kop gezet als Luca op haar pad komt.

Luca draagt een masker dat hij nooit af kan zetten. Nooit af mag zetten. Wantrouwen, rivaliteit en geweld beheersen zijn leven. Fallon valt als een blok voor hem omdat zij als enige voorbij zijn façade kan kijken. Zelfs als hij probeert zich anders voor te doen bij haar. Zelfs als haar leven uit elkaar valt en ze niet begrijpt waarom.

Kunnen Fallon en Luca samen hun onzekerheden overwinnen als iedereen om hen heen duistere bedoelingen lijkt te hebben?

Wie kun je vertrouwen als werkelijk iedereen een masker draagt?


Luca (Chicago Syndicate #2) – Soraya Naomi

44180547

Zijn verraad heeft haar vertrouwen onherstelbaar beschadigd.

Luca had alles over voor Fallon, maar als onderbaas van het Chicago Syndicate is hij verantwoordelijk voor een groot deel van deze maffia-organisatie. Fallon is een zwakke schakel die hij zich niet langer kan veroorloven.

Nu Fallons oude, vertrouwde leven steeds verder uit elkaar valt, heeft ze Luca harder nodig dan ooit. Maar kan ze voorbij de leugens en het bedrog kijken? Liefde verbindt hen waar geheimen hen uit elkaar hebben gedreven. Zelfs na alles wat er gebeurd is, heeft Fallon nog steeds Luca’s hart in haar handen. Zijn leven is echter in handen van het Syndicaat.

Hoe kan Luca een leven opbouwen met de vrouw van wie hij houdt en tegelijkertijd trouw blijven aan een organisatie die boven elke wet staat? Het is een keuze die voor hem onmogelijk is – tot omstandigheden hem dwingen te kiezen en het voor Luca een zaak van leven of dood wordt.


Wat zou Martin doen? – Nic Stone

43882110

Beste Martin (alias meneer King)

Gisteravond heeft me verandert. Ik wil nu niet pissig lopen doen en op zoek gaan naar problemen, maar ik weet dat ik ook niet meer kan doen of er niks aan de hand is.

Oké, er zijn geen aparte fonteintjes meer voor de ‘colored’, en discriminatie schijnt tegen de wet te zijn, maar als ik gedwongen kan worden om met te krappe handboeien om op het beton te zitten terwijl ik niks fout heb gedaan, dan is er duidelijk wel een probleem.

Dan is het allemaal niet zo gelijk als mensen zeggen.

Justyce is een goede jongen. Hij haalt uitmuntende cijfers. Hij staat altijd klaar voor zijn vrienden. Waarom is hij dan degene met handboeien om?


Een van ons liegt – Karen M. McManus

44075794

Op maandagmiddag moeten vijf leerlingen van Bayview High nablijven. Bronwyn, de nerd, haalt hoge cijfers en houdt zich altijd aan de regels. Addy, de diva, is de ideale Homecoming-prinses. Nate, de crimineel, heeft een voorwaardelijke straf voor drugsdealen. Cooper, de atleet, is de sterspeler van het honkbalteam. Simon, het buitenbeentje, heeft Bayview Highs beruchte roddel-app ontwikkeld.

Simon komt het klaslokaal nooit meer uit. Voor het uur om is, is hij dood. En volgens de politie was het geen ongeluk. Simon was van plan om op dinsdag smeuïge roddels de wereld in te sturen over precies deze vier medeleerlingen. En dat maakt hen verdachten in een moordzaak.

Allemaal hebben ze een motief.
Allemaal hebben ze iets te verbergen.
En een van hen liegt.


Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is – Karen M. McManus

44054070

Ellery moet noodgedwongen verhuizen naar de geboorteplaats van haar moeder, samen met haar tweelingbroer Ezra. Ze is nog nooit eerder in Echo Ridge geweest, maar heeft er veel over gehoord. Haar tante Sarah is er op zeventienjarige leeftijd verdwenen en vijf jaar geleden haalde de moord op een Homecoming-koningin het landelijke nieuws.

Van buitenaf lijkt Echo Ridge een dorp als alle andere, maar schijn bedriegt. Nog voordat het schooljaar begonnen is, wijzen mysterieuze bedreigingen erop dat de moordenaar opnieuw wil toeslaan. Het lijkt dan ook geen toeval als er weer een meisje verdwijnt.

Langzamerhand ontdekt Ellery dat iedereen in het dorp geheimen heeft. En iemand gaat over lijken om de waarheid verborgen te houden.


Dit is hoe het ging – Astrid Boonstoppel

42965735

Dit is het verhaal van Cato Schmidt. Cato heeft alles: fijne ouders, lief zusje, leuk bijbaantje en vriendinnen uit het groepje populairste meisjes van de school.

Maar Cato worstelt. Met zichzelf en met haar pijnlijke verleden. Als haar perfecte leven barstje begint te vertonen, keert Cato steeds meer in zichzelf. De enige bij wie ze terecht kan is Adrian, haar vriend die ze online heeft leren kennen. Hij zal haar nooit laten vallen. Toch?


De donkere kroon (Throne of Glass #2) – Sarah J. Maas

35109868

Celaena Sardothien is een achttienjarige sluipmoordenaar in het koninkrijk Adarlan, een corrupt land met een tirannieke heerser. Na een jaar gevangenschap wordt haar haar vrijheid beloofd, mits ze een toernooi wint en zo de nieuwe kampioen van de koning wordt. De Glazen troon-serie volgt Celaena als ze onverwachte bondgenootschappen sluit, verstrikt raakt in samenzweringen, vecht en steeds meer geheimen ontrafelt over het koninkrijk. Maar de ontdekkingen die ze doet over zichzelf zijn misschien nog wel schokkender…

Ze mag er dan voor hebben gekozen de koning te dienen als kampioen, Celaena’s trouw aan de kroon is nihil. Ze balanceert op een levensgevaarlijk koord dat bij één verkeerde beweging kan breken. Dan blijken er nog meer duistere krachten aan het werk dan ze al vermoedde en komt alles wat ze liefheeft in gevaar. Celaena zal keuzes moeten maken: wie kan ze vertrouwen en wie is het waard om voor te vechten?


Schim en Schaduw (The Grisha Trilogy #3) – Leigh Bardugo

22008146

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha; het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.


Gewist (Slated #1) – Teri Terry

44511911

Kyla heeft geen verleden meer. Haar persoonlijkheid is uitgevlakt, haar herinneringen zijn voor altijd verloren.

Ze is Gewist.

Volgens de regering was ze een terrorist en verdient ze een tweede kans – zolang ze zich aan de regels houdt. Maar door Kyla’s hoofd galmen echo’s van vroeger. Ze wordt voorgelogen, niets is wat het lijkt. Wie kan ze vertrouwen in haar zoektocht naar de waarheid?


Het licht van Lorelei – Jen Minkman

44564671

Enna wil meer dan een leven als arm vissersmeisje. Aska wil weg uit het klooster waar ze haar hele leven moet dienen. Melinda gelooft niet meer in de regels van haar volk.

Al bijna driehonderd jaar wonen de Angelen en Skylgers samen op Terschelling. De Skylgers zijn de oorspronkelijke bewoners van het eiland, maar De Angelen maken de dienst uit en alleen zij mogen gebruik maken van elektriciteit. Hun heilige Vuur van Brandarius, dat brandt in de vuurtoren in de hoofdstad, houdt de gevaarlijke Sirenes ver weg van het eiland. Zo krijgen de zeemeerminnen geen kans de arme Skylgers en rijke Angelen de zee in te lokken met hun gezang.

Maar zijn de Sirenes de Skylgers wel zo vijandig gezind? Kunnen alleen de Angelen elektriciteit opwekken? En wat gebeurt er als het Vuur van Brandarius dooft?

Enna, Aska en Melinda zoeken ieder op hun eigen wijze een manier om zicht te ontworstelen aan de ijzeren greep van burgemeester Alva en de hooggeplaatste Angelen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot…


Het kwaad in jou – Karen Rose

44070482

Clay Maynard spoort vermist kinderen op, maar zijn eigen dochter Taylor is door haar moeder jarenlang bij hem weggehouden. Al sinds haar jeugd heeft haar moeder aan Taylor verteld dat haar vader een monster is, maar nu ze hem eindelijk ontmoet kan ze dat beeld bijstellen.

Terwijl Taylor werkt als therapeut en eindelijk nieuwe vriendschappen en familiebanden durft aan te gaan, ligt er een gevaar op de loer. Een gevaar dat duisterder en bedreigender is dan iedereen kan vermoeden…


H@ck – Mirjam Mous

43679775

In de Bange Jaren stond de Derde Wereldoorlog op het punt van uitbreken en de aarde dreigde intussen ten onder te gaan aan het veranderde klimaat. Geld was het enige dat telde. Gelukkig sloten steeds meer mensen zich aan bij een tegenbeweging. Het resultaat is een ideale wereld, volgens de vijf nieuwe leiders. Maar als je je niet aan hun regels houdt…

Wanneer Holden een oude schuilkelder ontdekt met spullen uit de Bange Jaren, heeft dat grote gevolgen. De smaak van ananas uit blik overtreft alle vita en shakes die hij ooit heeft geproefd. En de vuurpijlen die hij vindt en afsteekt tijdens Happy Day zijn mooier en vooral échter dan de kunstmatige vuurwerkshow die elk jaar georganiseerd wordt. Maar Holden blijft niet ongezien en wordt opgepakt door de handhavers. En die zijn iets heel anders met hem van plan dan hij had verwacht. Holdens zus Prissy ontvangt intussen mysterieuze berichtjes van een onbekende op haar camphone. Hoe kan het dat de afzender alles van haar weet, maar zij niets van hem? En waarom heeft ze het gevoel dat er iets niet klopt aan de arrestatie van Holden?


De Luchtsleutel (Endgame #2) – James Frey & Nils Johnson-Shelton

26862747

Twaalf meteoren sloegen in op aarde. Twaalf eeuwenoude bloedlijnen maakten zich klaar voor dit moment. Twaalf spelers werden opgeroepen. Nu zijn er nog maar negen.

De eerste sleutel is gevonden. Endgame is begonnen. Het leven zoals wij dat kennen zal nooit meer hetzelfde zijn. Er zijn bondgenootschappen gesloten. Er zijn romances opgebloeid. De groep met Spelers wordt steeds kleiner.

Er zijn nog twee sleutels over. De Spelers moeten ze vinden, voordat de tijd om is. En alleen de Speler die als laatste overblijft, zal de wereld redden.


De Ontknoping (Endgame #3) – James Frey & Nils Johnson-Shelton

33023557

Lees het boek. Ontdek de aanwijzingen. Los het raadsel op. Er kan er maar één winnen. Endgame is echt. Endgame zal eindigen.


Eén gedachte over “ Bookhaul – Maart

Geef een reactie