Bookhaul – Juli 2018

Bookhaul – Juli 2018

Begin deze maand ontving ik mijn vakantiegeld. Dit was een extra reden om weer boeken te gaan kopen en dit resulteerde dan ook weer in dat het meer werden dan een paar. De laatste paar maanden kwamen de boeken van Harry Potter vaak bovendrijven en ik schaamde me ervoor dat ik ze nog nooit gelezen had (misschien niet helemaal waar, want ooit ben ik in deel 1 begonnen toen ik ongeveer 10 á 14 jaar oud was). Op het moment dat ik zag dat de pocketeditie in de aanbieding was in verband dat het eerste deel alweer 20 jaar oud is, heb ik hem meteen aangeschaft. Nu moet ik alleen nog tijd vinden om ze te lezen en om de films te gaan kijken (want deze heb ik allemaal nog niet gezien).


Ver van de boom – Robin Benway

Flaptekst:
Wanneer de geadopteerde Grace op zoek gaat naar haar biologische moeder, ontdekt ze dat ze nog een jongere zus en een oudere broer heeft. Haar zus Maya lijkt het prima voor elkaar te hebben in haar adoptiegezin en wist zich altijd staande te houden als enige brunette in een roodharige familie. Haar broer Joaquin is opgegroeid in opvanghuizen en pleeggezinnen en is al zijn hele leven op zoek naar een familie die hem wil hebben. Alle drie worstelen ze met de vraag: wat bepaalt wie je bent? En wat betekent een familieband, is welke vorm dan ook?


Vlak voordat ik stierf – S.K. Tremayne

Flaptekst:
Het was maar een klein stukje ijs. Gewoon wat botte pech. Maar het was genoeg om Kath Redway, die met haar auto zo het meer van het prachtige Dartmoor National Park in draaide, bijna te doen verongelukken. Als door een wonder komt ze met de schrik, en een paar blauwe plekken, vrij. Ondanks haar geheugenverlies en de shock waarin ze verkeert is Kath blij dat ze weer terug is in de afgelegen boerderij waar ze woont met haar knappe man Adam en haar verlegen, maar zeer intelligente dochter Lydia. Ze leeft! Haar gezin is echter verre van opgelucht. Haar man gedraagt zich koeltjes tegen haar, of ronduit boos. Haar dagdromende dochter begint vreemde taal uit te slaan, en houdt niet op over een ‘man op de hei’. Wanneer ze steeds meer gefragmenteerde maar ijzingwekkende herinneringen terugkrijgt, realiseert Kath zich dat haar ‘ongeluk’ helemaal geen ongeluk was. Met dat besef stort ze in een vervalt haar leven tot een duistere wereld van angst en dreiging.


Brave New Love – Jen Minkman

Flaptekst:
Durf jij jezelf te zijn?

Wat als je de krachten van het vuur kunt beheersen, maar wordt gepest omdat je op hetzelfde geslacht valt? Wat als je juist door je handicap een bovennatuurlijke gave hebt? En wat als de enige manier om jezelf te zijn betekent dat je in opstand moet komen tegen alles wat je hebt geleerd?

In de bundel Brave New Love laten negen Nederlandse YA-auteurs met hun verhalen zien dat diversiteit belangrijk is. Dat je mag zijn wie je bent. Dat je daardoor een vleugje magie in je leven kunt toelaten.


Elke dag maandag – Jessica Brody

Flaptekst:
Ellison Sparks heeft de ergste maandag ooit. Ze krijgt een verkeersboete. Ze staat vreselijk op de schoolfoto. Ze verpest haar softbaltry-outs én haar speech voor de klassen-vertegenwoordigersverkiezing, en tot overmaat van ramp maakt haar vriendje Tristan het uit. Om niks!

Ellison is ervan overtuigd dat alles goed zal komen als ze deze maandag opnieuw kan doen. Dus als ze de volgende ochtend wakker wordt en ontdekt dat het wéér maandag is, weet ze precies wat haar te doen staat: voorkomen dat Tristan het uitmaakt. Maar hoe vaak ze de maandag ook over mag doen, het lijkt erop dat hij steeds hetzelfde eindigt… Lukt het Ellie om de dag voor eens en altijd goed af te sluiten of blijft het voor altijd maandag?


Pluk een roos (Helen Grace #3) – M.J. Arlidge

Flaptekst:
Een jonge vrouw wordt wakker in een koude, donkere kelder. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen, of door wie ze is ontvoerd. En dat is pas het begin van haar nachtmerrie.

In de buurt wordt het lichaam van een andere jonge vrouw gevonden. Ze is nooit opgegeven als vermist, en haar familie heeft zelfs gewoon sms’jes van haar ontvangen. Iemand heeft zich de afgelopen tijd voor haar uitgegeven.

Inspecteur Helen Grace weet dat ze de dader zo snel mogelijk moet vinden. Die is niet alleen gestoord, maar ook slim en vindingrijk. Maar zodra Helen probeert uit te vinden wat de motivatie van de moordenaar is, start een bijna onmogelijke race tegen de klok…


Klikspaan (Helen Grace #4) – M.J. Arlidge

Flaptekst:
Inspecteur Helen Grace heeft zoiets nog niet eerder meegemaakt: zes branden in vierentwintig uur, met twee doden en meerdere gewonden als gevolg. Dit kan niet anders dan opzet zijn. Iemand wil de stad tot de grond toe afbranden.

Grace doet met haar team onderzoek in de rokende puinhopen van de stad. Waar is de pyromaan die dit op zijn geweten heeft? Waarom maakt hij juist deze slachtoffers? Iedereen kan zijn volgende doelwit zijn.

Eén fout kan het einde van Helens carrière betekenen, en in steeds meer gebouwen breekt brand uit. Ondertussen moet Helen ook haar eigen demonen zien te verslaan…


De hemel begint bij je voeten – Jandy Nelson

Flaptekst:
Lennie Walker is zeventien, brengt haar tijd het liefst door met een boek en laat poëzie achter voor toevallige voorbijgangers. Als haar temperamentvolle zus Bailey plotseling overlijdt, komt ze er alleen voor te staan. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er opeens twee jongens die haar aandacht vragen – ondanks haar niet-bestaande voorgeschiedenis met de liefde.

Toby was het vriendje van Bailey, en Lennie en hij lijken als enige elkaars verdriet écht te begrijpen. Als Lennie in zijn ogen kijkt, kan ze haar zus soms weer zien. Joe is nieuw, komt uit Parijs, heeft een magische grijns en een ongelooflijk muzikaal talent. Voor Lennie zijn de jongens als de zon en de maan: bij de een vergeet ze haar verdriet, alleen de ander kan haar troosten. Maar ze weet ook dat als de zon en de maan botsen, de hele wereld explodeert.


De voordelen van onbeantwoorde liefde – Becky Albertalli

Flaptekst:
Molly Peskin-Suso kan 26 jongens opnoemen die ze heel erg leuk vindt (of vond), maar heeft er precies nul gezoend. Haar tweelingzus Cassie zegt dat ‘ze er gewoon voor moet gaan’ en ‘een risico moet nemen’ maar zij heeft makkelijk praten. Cassie kent geen angst, flirt met elk meisje dat ze leuk vindt en is ook nog eens superslank zonder dat ze daar iets voor hoeft te doen. Molly is introvert, verlegen en – volgens haar oma – ‘volslank’. Niet dat het uit zou moeten maken, maar toch…

Als Cassie op een feestje Mina ontmoet, is ze voor het eerst echt verliefd. Molly is blij voor haar zus, maar voelt zich ook eenzamer dan ooit. Cassie en Mina zijn vastbesloten om een einde te maken aan Molly’s reeks van onbeantwoorde liefdes. Ze probeert haar te koppelen aan Will, Mina’s hipsterboy-sidekick. Will is belachelijk knap, flirterig en lijkt Molly ook leuk te vinden. Er is alleen een probleem: stiekem vindt Molly haar nerdy-collega Reid ook best interessant. Hij is een Lord of the Rings-superfan en draagt de witste sneakers die Molly ooit heeft gezien. Maar als ze zou moeten kiezen, dan moet ze natuurlijk gaan voor de knappe hipsterboy in plaats van de übernerd.

Toch?


Inferno (Talon #5) – Julie Kagawa

Flaptekst:
Ember heeft ontdekt dat de Oudste Draak, de leider van de wrede drakenorganisatie Talon, maar op één ding uit is: heerschappij over de wereld. Nu de Orde van St.-Joris is vernietigd, staan zij, Riley en Garret er alleen voor. Er is nog een heel kleine kans om de wereld te redden. Daarvoor moet het drietal afreizen naar een plek diep in het Amazonewoud, waar ze op zoek gaan naar een geheimzinnige figuur die de sleutel in handen zou hebben om Talon tegen te houden. Als Ember en haar vrienden de reis tenminste overleven.

Maar de tijd dringt, want Talon is bezig een enorm leger van drakenklonen te verzamelen voor een laatste, allesbeslissende slag. En als ze winnen, zal de wereld in brand staan.


Royals – Rachel Hawkins

Flaptekst:
Daisy Winters is dol op scifi, heeft een bijbaantje bij de supermarkt, houdt ervan haar haar in knalkleuren te verven en ze heeft een perfecte oudere zus die op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar toch moet ze samen met haar zus de zomer doorbrengen aan het Schotse hof. Daar ontmoet ze Alex’ broertje Sebastian, die overal waar hij komt voor een schandaal zorgt en Daisy daarin meesleurt. Terwijl ze zich zo goed mogelijk probeert te gedragen, worden de verwikkelingen alleen maar groter als ze het ene koninklijke geheim na het andere ontdekt…


Harry Potter en de Steen der Wijzen (Harry Potter #1) – J.K. Rowling

Flaptekst:
Met een speciale trein die vertrekt van perron 9¾ belandt Harry Potter op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet hij het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.


Harry Potter en de Geheime Kamer (Harry Potter #2) – J.K. Rowling

Flaptekst:
Na alle avonturen van het vorig schooljaar denkt Harry zich rustig aan zijn lessen Toverdranken, Transfiguratie, Bezweringen, Verweer tegen de Zwarte Kunsten en zijn favoriete sport Zwerkbal te kunnen wijden. Maar dan hoort hij een mysterieuze stem, vinden er aanslagen plaats en ontdekt hij een wel heel bijzonder dagboek.


Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (Harry Potter #3) – J.K. Rowling

Flaptekst:
Sirius Zwarts, een beruchte volgeling van Voldemort, is uit de gevangenis van Azkaban ontsnapt en heeft het wellicht op Harry gemunt. Harry is inmiddels aan een enerverend schooljaar begonnen met nieuwe vakken als Dreuzelkunde en Zorg voor Fabeldieren, spannende Zwerkbalwedstrijden en griezelige voorspellingen. De school wordt bewaakt door Dementors, de gevreesde bewakers van Azkaban, en Harry zal zijn lessen Verweer tegen de Zwarte Kunsten hard nodig hebben.


Harry Potter en de Vuurbeker (Harry Potter #4) – J.K. Rowling

Flaptekst:
Voor Harry weer terug kan naar Zweinstein wordt hij door de familie Wemel op spectaculaire wijze bij de Duffelingen opgehaald om mee te gaan naar de finale van het WK Zwerkbal. Harry weet dan nog niet dat er dat jaar op Zweinstein een nog groter en spannender evenement zal plaatsvinden. Ondertussen zijn er allerlei tekenen die erop wijzen dat Voldemort weer aan kracht begint te winnen. De angst dat Hij Die Niet Genoemd Mag Worden opnieuw zal toeslaan, wordt steeds groter.


Harry Potter en de Orde van de Feniks (Harry Potter #5) – J.K. Rowling

Flaptekst:
Harry’s verplichte zomervakantie bij zijn oom en tante is dit keer nog erger dan alle voorgaande jaren: niet alleen wordt hij door de Duffelingen weer vreselijk behandeld, ook zijn beste vrienden lijken hem deze zomer totaal te negeren. Harry zint op een plan om zo snel mogelijk terug te keren naar Zweinstein. Maar dan krijgt de vakantie een onverwachte einde en wordt het zelfs onzeker of hij nog wel aan zijn vijfde schooljaar op Zweinstein mag beginnen.


Harry Potter en de Halfbloed Prins (Harry Potter #6) – J.K. Rowling

Flaptekst:
Harry’s zesde jaar als tovernaarsleerling begint ongebruikelijk, als Voldemort opnieuw aan kracht wint en de werelden van Dreuzels en tovenaars zich steeds meer met elkaar vermengen. Het land wordt geteisterd door vreemde rampen en hoewel het hartje zomer is hangt er een hardnekkige, onheilspellende mist. In de Ligusterlaan zit Harry ’s avonds laat ongeduldig op de komst van professor Perkamentus te wachten. Wat kan er zo belangrijk zijn dat het niet kan wachten tot zijn terugkeer naar Zweinstein?


Harry Potter en de Relieken van de Dood (Harry Potter #7) – J.K. Rowling

Flaptekst:
Harry Potter keert dit jaar niet terug naar Zweinstein. Hij staat voor de gevaarlijke en haast onmogelijke opdracht van Perkamentus om de overgebleven Gruzielementen op te sporen en te vernietigen. Zal hem dat lukken?

Geef een reactie