Bookhaul – Augustus 2023

Bookhaul – Augustus 2023

In augustus zijn er weer een aantal boeken toegevoegd aan mijn collectie. Een aantal heb ik ondertussen al gelezen, maar ook naar de andere boeken ben ik erg benieuwd! Hoeveel en welke boeken hebben jullie in augustus aan jullie collectie toegevoegd?


Een van ons is terug (One of Us is Lying #3) – Karen M. McManus

Tijd voor een nieuw spel, Bayview.

Als deze mysterieuze tekst op een billboard in Bayview verschijnt, lijkt dit eerst een slechte grap te zijn. Maar wanneer Phoebe plotseling verdwijnt, is het de Bayview Crew duidelijk dat dit ‘spel’ bittere ernst is – en niemand weet hoe het gespeeld moet worden.

Er is maar één regel.

Iedereen kan een doelwit zijn. En met de onverwachte terugkeer van een oude bekende begint het spel dodelijk te worden. Simon had gelijk over geheimen: ze komen uiteindelijk allemaal uit. En Bayview heeft nog steeds heel veel te verbergen…


De strijd van twee koninginnen (Blood and Ash #4) – Jennifer L. Armentrout

Casteel is gevangengenomen door de Bloedkoningin. Hij weet maar al te goed hoe sluw en slecht ze is. Maar niemand – ook hij niet – kon zich voorstellen hóé slecht ze is. Haar gruwelijke daden zijn onvoorstelbaar en hebben de levens van zoveel mensen verwoest.

Poppy is vastbesloten om Casteel te bevrijden, maar dan kan ze niet alleen. De wulven en oergoden staan al aan haar zijde. Nu moet ze de generaals van Atlantië overtuigen om ook met haar te strijden. Maar is dat genoeg? Misschien kan Poppy alleen een einde maken aan het regime van de Bloedkoningin door de profetie te accepteren die ze al zo lang vreest. De profetie die laat zien wie we werkelijk is.


De koningin van verraad (The Bridge Kingdom #2) – Danielle L. Jensen

Lara was koningin, maar leeft nu in ballingschap als verrader. Niet lang geleden heeft ze moeten toekijken hoe haar eigen vader Ithicana veroverde, zonder dat ze ook maar iets kon doen om hem te stoppen. Als ze erachter komt dat haar man Aren tijdens de strijd niet vermoord, maar gevangengenomen is, weet Lara dat er maar één reden is waarom haar vader hiervoor heeft gekozen: Aren dient als lokaas voor zijn verraderlijke dochter.

Voor Lara zit er niets anders op: ze zal terugkeren naar Ithicana met een plan om niet alleen koning Aren, maar ook het koninkrijk der bruggen te bevrijden uit de klauwen van haar vader. Hiervoor zal ze zijn eigen wapens tegen hem moeten gebruiken: de zussen van wie ze het leven heeft gespaard. Al snel zijn er meer tegenstanders dan Lara had verwacht. Niemand is te vertrouwen en vijanden en bondgenoten wisselen van kant. Maar haar grootste tegenstander is misschien juist wel de man die ze probeert te bevrijden – de man die ze heeft verraden.


De laatste zet (De Erfenis #3) – Jennifer Lynn Barnes

Het is nog maar een kwestie van weken voor de miljarden van Tobias Hawthorne officieel van Avery Grambs zullen zijn: haar jaar in Hawthorne House is bijna voorbij. De beveiliging staat op scherp, paparazzi liggen in de struiken en haar advocaat bestookt haar met financiële plannen. Maar Avery laat zich liever afleiden door de Hawthorne-broers, die ze inmiddels niet meer kan wegdenken uit haar leven. Zij kent hun geheimen en de broers die van haar.

Alles kan echter in een klap veranderen wanneer Avery een onverwachte bezoeker binnenlaat. Het meisje vraagt om hulp, maar is ze te vertrouwen? Haar komst maakt in elk geval veel los in Hawthorne House. Algauw wordt duidelijk dat er nog een laatste puzzel moet worden opgelost: een gevaarlijk spel tegen een onbekende, machtige speler. En er kan er maar één de winnaar zijn.


Solitaire – Alice Oseman

Tori Spring weet niet meer hoe ze gelukkig moet zijn.

Vroeger had ze fijne vrienden en kon ze goed overweg met haar familie. Nu ligt ze het liefst alleen nog maar in bed om te bloggen en te slapen. Maar dan gebeuren er twee dingen die haar leven volledig verstoren:

1. De bijna manisch vrolijke Michael Holden, die nieuw is bij haar op school, is vastbesloten om haar beste vriend te worden, of ze wil of niet.
2. Een anonieme groep genaamd Solitaire zet de school op zijn kop met ludieke hacks en niet-zo-ludieke grappen.

Michael dwingt Tori om mee op onderzoek uit te gaan: wie zit erachter? Hoewel het Tori eerst niet zo boeit, raakt ze naarmate de acties gevaarlijker worden steeds meer geïntrigeerd – zowel door Solitaire als door Michael. Zou het kunnen dat al dit drama precies was wat Tori nodig had om weer te kunnen lachen?


Ketting van doornen (De laatste uren #3) – Cassandra Clare

Cordelia Carstairs is alles kwijtgeraakt wat haar dierbaar was. Ze heeft haar vader zien sterven, haar plan om parabatai te worden met haar beste vriendin Lucie is verwoest en haar huwelijk met James is op de klippen gelopen. Maar het ergste is dat ze nu verbonden is aan de oude demon Lilith.

Samen met Matthew, James’ beste vriend en parabatai, vlucht ze naar Parijs. Intussen wordt ze verscheurd door haar liefde voor de twee vrienden. Dan volgt er slecht nieuws: Belial, de prins van de hel, bedreigt Londen en zijn komst veroorzaakt een schokgolf onder de schaduwjagers. Om hun stad – en hun families – te redden, moeten ze al hun moed bijeenrapen en elkaar weer vertrouwen. Want als ze falen, kunnen ze alles verliezen – zelfs hun ziel.


Klok van Seizoenen – Claudia Boon

Merel heeft nog nooit vallende sneeuw gezien, fleurige bloemen geroken of de warme zon op haar huid gevoeld. Ze woont al haar hele leven in Herfstwijk, een wijk die net als de andere drie wijken wordt gescheiden door hoge muren. Iedere nacht droomt Merel over de seizoenen en die droom kan ze alleen waarmaken door de Waardigheidstest te winnen. Dit jaar is Merel achttien jaar geworden en krijgt ze de eenmalige kans om aan de test deel te nemen. Met haar geheime gave hoopt ze meer te kunnen doen voor de wijken wanneer ze in Seizoenenstad woont. Lukt het haar om de testen te doorstaan en kan ze het strenge regime veranderen of blijft het land voor altijd opengebroken?

Geef een reactie