Bookhaul – April 2024

Bookhaul – April 2024

In april zijn er weer een aantal boeken toegevoegd aan mijn collectie. Een aantal heb ik ondertussen al gelezen, maar ook naar de andere boeken ben ik erg benieuwd! Hoeveel en welke boeken hebben jullie in april aan jullie collectie toegevoegd?


Ziel van as en bloed (Blood and Ash #5) – Jennifer L. Armentrout

Er is een grote kracht opgestaan. De koningin van vlees en vuur is de oergodin van bloed en bot geworden. Voor Casteel, Poppy en hun bondgenoten is de strijd nog maar net begonnen. Overal in het land staan goden op om zich voor te bereiden op de komende oorlog.

Door een speciale rite zal Poppy veranderen in de oergodin van het leven. Om deze rite te voltooien zal ze in een diepe slaap belanden. Niemand weet hoelang dit zal duren… Doodsbang om Poppy te verliezen doet Cas het enige wat hij kan: met haar praten. Hij onthult dingen over zichzelf die alleen Kieran weet. Het is nog maar de vraag hoe Poppy zal ontwaken en wat ze heeft meegekregen van Cas’ verhalen.


Sporen voorbij de Eindtijd (Ontdekking van de mens #4) – Frank van Dongen

Jack Newman heeft uiteindelijk zijn identieke tweelingbroer Redmond vlak voor diens sterven gevonden op een verre planeet uit het duizend eilanden experiment. Terwijl de Alfabeschaving de Feind bevecht, geeft Redmond de a-sterfelijke Jack de veelomvattende taak om ervoor te zorgen dat zijn stam van IGD-klonen het einde der tijden overleeft door naar een volgend universum over te steken.

Om uit te vinden of dit überhaupt mogelijk is moet Jack in contact zien te komen met de technologisch veel verder gevorderde Alfabeschaving. Waarom hielpen zij de mensheid en wat zijn hun lange termijn doelen en plannen? En welk gevaar vormt de herboren beschaving die ooit de machineplaag veroorzaakte, ternauwernood overwonnen door een monsterverband tussen de Alfabeschaving en de Feind?

Eindlijk komt Jack erachter door wie en met welk doel hij als IGD-kloon op de wereld is gezet. Hij leeft inmiddels al eeuwen en probeert zijn laatste nog levende soortgenoten te verenigen om het schijnbaar onmogelijke te bewerkstelligen. Wie overleeft de Eindtijd?


Laatste belofte (Kim Stone #9) – Angela Marsons

Als het gruwelijk toegetakelde lichaam van een man wordt gevonden, komt rechercheur Kim Stone er met een schok achter dat het slachtoffer kent: het is dokter Gordon Cordell, de man die ook betrokken was bij een eerdere zaak rond de dood van een schoolmeisje. Maar hoewel zijn verleden misschien niet brandschoon is, lijkt er geen enkele reden om hem dood te wensen.

Dan wordt Cordells zoon slachtoffer van een verkeersongeluk dat volgens Kim Stone helemaal geen ongeluk is. Ook wordt een verpleegkundige dood aangetroffen in een slechte wijk. Alle drie de slachtoffers blijken op de een of andere manier verbonden met het Russells Hall-ziekenhuis. Terwijl Kims team nog rouwt om een verlies in hun eigen gelederen, moeten ze het hoofd zien te bieden aan een van de gevaarlijkste moordenaars die ze ooit zijn tegengekomen.


Powerless (The Powerless Trilogy #1) – Lauren Roberts

De Elites kregen deze speciale krachten nadat ze de pest hadden overleefd. Maar niet iedereen werd sterker, sneller of slimmer na die periode. Sommige mensen bleven onbenullig, een Nul.

Paedyn Gray is zo’n Nul, die ongemerkt tussen de Elites probeert te leven. Als ze per ongeluk een van Ilya’s prinsen redt, komt er abrupt een einde aan haar anonieme leventje. Ze wordt geselecteerd voor de Zuiveringsproeven, een levensgevaarlijke wedstrijd waarin Elites het tegen elkaar moeten opnemen.

Als Paedyn niet tijdens de proeven of door haar tegenstanders gedood wordt, zal de prins – die ze veel leuker vindt dan ze wil toegeven – dat zeker doen als hij erachter komt wat ze is… een doodgewone Nul.

Geef een reactie