Bookhaul – April 2020

Bookhaul – April 2020

In april kwamen er weer een aantal pareltjes binnen. Sommige boeken heb ik al gelezen, maar anderen staan op mijn tbr om zo snel mogelijk gelezen te worden. Hoeveel en welke boeken hebben jullie in april binnengekregen?


Havenfall (Havenfall #1) – Sara Holland

Diep in de bergen van Colorado ligt de herberg van Havenfall. Het is de enige plek waar de bewoners van vier magische werelden elkaar kunnen ontmoeten. Maddie Marrow werkt in de zomer in de herberg, en het is voor haar veel meer dan een kans om magie van dichtbij te zien. Havenfall is een ontsnapping uit de werkelijkheid, waar haar moeder in een dodencel zit en beschuldigd wordt van de moord op Maddies broertje.

Als er een lijk wordt gevonden in Havenfall, is de fragiele vrede onmiddellijk verstoord. Tot overmaat van ramp wordt Maddies vriendje Brekken vermist en is er een levensgevaarlijk wezen ontsnapt. Als er duistere geheimen aan de oppervlakte komen, wordt één ding duidelijk voor Maddie: niemand is te vertrouwen, en niemand is veilig.


Dubbelleven – Chinouk Thijssen

De zeventienjarige Ivy Maron heeft één grote droom: modeontwerpster worden. Ze zit op de modevakschool en werkt hard aan haar toekomst. Met al dat schoolwerk en haar nieuwe vriend Sander heeft Ivy nog weinig tijd voor haar beste vriendinnen Kim en Marsha. Sander noemt Ivy’s vriendinnen kinderachtig en vindt dat ze afstand moet nemen. Maar Kim en Marsha maken zich zorgen om Ivy. Wat weet ze eigenlijk over Sander? Niet veel, zo blijkt. En wat ze over hem weet, durft Ivy niet met haar vriendinnen te delen…


De vijfpuntige ster – Nell De Smedt

De bende is weer samen. Na jaren. De vijf leden hadden geprobeerd om alles te vergeten. Elkaar. Wie ze waren geweest. Wat ze hadden gedaan. Hoe ze het slechtste in elkaar naar boven haalden. Maar de recente moord op een van hen voelt als een aanslag op hen allemaal. En dan is alleen wraak nog een optie. De overgebleven leden van de Vijfpuntige Ster slaan opnieuw de handen in elkaar…


Niemand houdt van November – Antonia Michaelis

Vlak voor Ambers zesde verjaardag verdwenen haar ouders. Na een woelige jeugd gaat ze, nu ze zeventien is, naar hen op zoek. Een aanwijzing brengt haar naar een kroeg, waar de uitbater zich over haar ontfermt. Maar heeft hij wel goede bedoelingen? Is er trouwens iemand die echt geeft om Amber, die zichzelf November noemt? De jongen in de tent, die verdwijnt als Amber dichtbij komt? Haar kat? De mannen met wie ze zich terugtrekt in het kamertje achter het café? Houdt Amber eigenlijk wel van zichzelf? En wie zit er achter de anonieme dreigbrieven die ze krijgt?


Privacy Live – Annet Hulst

In Privacy Live, de nieuwste tv-hit van commerciële zender AirTV, worden Nederlanders stiekem gefilmd waarna hun grootste geheimen openbaar worden gemaakt. Elke week kijkt men massaal naar het programma, nieuwsgierig naar wat anderen verborgen willen houden. Ook de 17-jarige Jente, vastbesloten om ooit beroemd te worden, is een groot fan van Privacy Live. Haar vriendje Daniël werkt sinds kort als cameraman bij AirTV en zou willen dat Jente wat minder geobsedeerd was. En dan, op een dag, lijkt Daniël van de aardbodem verdwenen. Is hij boos op Jente? Of heeft hij zo zijn eigen geheimen?


Anna K – Jenny Lee

Anna K. is zeventien jaar en staat aan de top van de Manhattan- en Greenwich-society. Alexander W. is haar perfecte (maar misschien ietwat saaie) vriendje, en Anna’s strenge Koreaans-Amerikaanse vader is altijd trots op haar geweest. Kortom: Anna schijnt het prima voor elkaar te hebben.

Terwijl haar extravagante vrienden het onderling met elkaar uitvechten, lijkt Anna boven al het drama uit te torenen. Tot ze ‘graaf’ Alexia Vronsky ontmoet: een beruchte playboy, die al jaren van kostschool naar kostschool hopt en slechts om zijn eigen plezier lijkt te geven. Op papier zijn ze elkaars tegenpolen, maar desondanks voelen ze zich vanaf hun allereerste ontmoeting ontzettend tot elkaar aangetrokken.

Anna moet al snel beslissen tot in hoeverre ze haar comfortabele leventje op wil geven om met Alexia verder te gaan. Maar dan dreigt een schokkende onthulling hun relatie te vernielen, waardoor Anna zich noodgedwongen begint af te vragen of ze zichzelf wel écht kent…


Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw – Davide Morosinotto

Ik heet Viktor Nikolajevitsj Danilov. Ik ben op 17 november 1928 geboren in Leningrad. Mijn ouders werken bij de Hermitage. Of beter gezegd, daar werkten ze totdat de oorlog uitbrak. Ik heb een tweelingzus die Nadja heet. Nadja en ik moesten weg uit Leningrad, maar we belandden per ongeluk in twee verschillende treinen. De mijne ging helemaal naar Tatarstan en van haar trein weet ik alleen dat hij in Mga is gestrand. Ik zit in een vrachtwagen die op de weg is geparkeerd. Buiten woedt een storm en het is ijskoud, zeker dertig graden onder nul. Het is een wonder dat ik nog leef.

De tweeling Viktor en Nadja is twaalf jaar wanneer Hitler de oorlog verklaart aan de Sovjet-Unie. Ze hebben elk een paar schriftjes, en die schrijven ze vol voor elkaar. Viktor schrijft met rood. Nadja schrijft met blauw. Ze schrijven over hun verbijsterende rol in de slag om Leningrad, over de winterkou en de honger, maar ook over onverwachte vriendschappen en de kracht van hoop.


Tiny Pretty Things (Tiny Pretty Things #1) – Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton

Gigi, Bette en June behoren tot de beste leerlingen van hun exclusieve balletschool in Manhattan.

De vrijgevochten Gigi is nieuw op school, en wil alleen maar dansen… maar dat zou weleens dodelijk voor haar kunnen zijn. Voor Bette lijkt alles in haar leven mee te zitten, maar het verlangen om haar talentvolle zus te overtreffen brengt een gevaarlijke kant van haar naar boven. En de perfectionistische June moét een hoofdrol zien te bemachtigen dit jaar, want anders maakt haar moeder voorgoed een einde aan haar dansdromen.

In een wereld waarin iedereen zowel je vriend als je vijand zou kunnen zijn, doen de drie meisjes er alles aan om de top te bereiken. Ook als ze daarvoor moeten liegen, opofferen, manipuleren en bedriegen.


Het Geheugenwoud – Sam Lloyd

Als Elijah de dertienjarige Elissa vindt in de bossen waar haar ontvoerder haar verborgen houdt, weigert hij de politie te waarschuwen. Want hij heeft in de twaalf jaar dat hij leeft nog nooit een vriend gehad. Hij wil niet dat Elissa weggaat. En dat niet alleen, Elijah weet hoe dit kan aflopen. Elissa is namelijk niet het eerste meisje dat hij gevonden heeft in het Geheugenwoud…
Het gedrag van Elissa’s ontvoerder wordt steeds onvoorspelbaarder en algauw zijn Elijahs bezoekjes haar enige lichtpuntjes. Elissa realiseert zich dat de vreemde, eenzame jongen haar enige kans op overleving is. Ze spelen een kat-en-muisspel van bedrog en verraad, en de vraag is of ze beiden ooit het Geheugenwoud zullen kunnen verlaten.


Mijn jaar na jou – Nina de Pass

Negen maanden later besluit Cara’s moeder dat een kostschool in de Zwitserse Alpen de nieuwe start is die haar rouwende dochter nodig heeft. Maar Cara weet dat het niks uitmaakt; Georgina is weg en niets zal haar terugbrengen.
Op haar nieuwe school weet niemand iets over Cara’s verleden en ze is van plan dat zo te houden. Maar hoe ze ook haar best doet om afstand te bewaren, haar nieuwe vrienden breken haar zorgvuldig opgebouwde muur langzaam af. Vooral de ongewone, oprechte Hector, die beter dan wie dan ook begrijpt hoe ze zich voelt. Hoe dichter Cara naar Hector toe groeit, hoe meer Georgina wegglijdt. Het leven omarmen betekent dat ze het verleden moet loslaten, maar Cara weet niet zeker of ze wel een tweede kans verdient.


Moxie – Jennifer Mathieu

Vivian Carter is het zat. Ze is haar leraren zat, die altijd op de hand van de footballsterren zijn. Ze is de kledingvoorschriften van school zat, en de jongen die de meisjes in de gang lastigvallen en seksistische opmerkingen maken tijdens de les. Maar vooral is ze het zat zich altijd aan de regels te houden.

De moeder van Viv was een stoere punkrocker in de jaren negentig, een Riot Grrrl. Naar haar voorbeeld begint Viv met MOXIE, een feministisch ‘zine’ dat ze anoniem op school verspreidt.

Het is haar manier van stoom afblazen, maar al gauw verspreiden ook andere meisjes de boodschap van MOXIE. En dan blijkt dat ze niets minder dan een meidenrevolutie is gestart.

Geef een reactie