Bookhaul – September

Bookhaul – September

Wow, vorige jaar heb ik maanden gezocht naar een boek die eventueel bij de Action zou zijn. Uiteindelijk heeft iemand hem voor mij gevonden. Ondertussen kwamen er op Facebook zoveel leuke titels voorbij, maar de Actions bij mij in de buurt hadden vaak deze titels niet. Tot begin deze maand ik plotseling een boek zag liggen! Deze heb ik natuurlijk ook meegenomen. Dit was het eerste boek die ik in de maand september had gekocht en er zijn er weer een hoop gevolgd.

Deze maand kwamen ook een hoop boeken binnen die ik had besteld bij Mirjam Hildebrand, Carlie van Tongeren, Boekenkraam.nl en Bookspot. Hoewel ik mezelf had gezegd niet zoveel boeken te kopen, heeft het helaas niet gewerkt. Waarom komen er ook zoveel mooie en leuke boeken in het najaar uit?

Tevens kwamen deze maand de boekenboxen weer binnen. Van Celebratebooks is het de allerlaatste. Maar gelukkig hebben we Boox nog. Daar had ik ook nog de Mysteriebox besteld.

Daarnaast ben in naar het YALFU in Utrecht geweest. Waar we twee boeken in een goodiebag kregen. Helaas heb ik één boek al, maar de andere nog niet.

En in het laatste weekend van september ben ik naar het Boekenfestijn in Nieuwegein geweest. Hier kon ik het natuurlijk niet laten om nog een aantal boeken aan mijn collectie toe te voegen.


Leven en dood (Twilight #1.75) – Stephenie Meyer

27249384

Flaptekst:
Als Beaufort Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edythe Cullen ontmoet, neemt zijn leven een spannende en angstige wending.
Edythe, met haar krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nu toe heeft ze haar ware identiteit verborgen weten te houden, maar Beau is vastbesloten achter haar duistere geheim te komen. Wat Beau zich niet realiseert, is dat hij zijn leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate hij haar beter leert kennen. Misschien is het zelfs al te laat…


Voorlopers (Voorlopers #1) – Mirjam Hildebrand

Voorlopers

Flaptekst:
De vijftienjarige Emma voelt zich anders: ze voelt, hoort en weet meer dan andere mensen. Dan vertelt de mysterieuze Philana haar dat Emma’s vader – die ze al ruim twee jaar niet meer heeft gezien – deel uitmaakt van een groep mensen die zich Voorlopers noemen. Emma besluit met haar mee te reizen naar het bergdorp in Frankrijk, waar de Voorlopers zich gevestigd hebben. Daar blijkt haar leven nog gecompliceerder te worden. Is Emma zelf ook een Voorloper? Waarom wil haar vader niet dat ze de Voorlopers helpt? Wat is er met de ouders van Philana gebeurd? En wie probeert haar in de val te loken?


De kracht van velen (Voorlopers #2) – Mirjam Hildebrand

40012387

Flaptekst:
Om het nieuwe schooljaar op Precursor te starten, moet Emma deelnemen aan de Cirkelceremonie, maar die verloopt anders dan verwacht. Drie bewoners vallen bewusteloos neer en als ze weer bijkomen zijn ze hun Voorlopers-vaardigheden kwijt. Waar worden de verschijnselen – die zich razendsnel onder de bewoners verspreiden – door veroorzaakt?
Emma kan haar Signum mensen helpen en de ziekte terugdringen, maar dit vraagt veel van haar krachten. De jongeren moeten een manier vinden om de Voorlopers te laten voortbestaan en dat leidt tot verdeeldheid. Ondertussen neemt het aantal slachtoffers alleen maar toe. En dan wordt ook Emma’s vader getroffen…


Ik weet een geheim (Rizzoli & Isles #12) – Tess Gerritsen

36152005

Flaptekst:
Jane Rizzoli en Maura Isles onderzoeken een van de meest bizarre moorden die ze ooit hebben gezien: een jonge vrouw ligt op haar bed, haar ogen zijn uit hun kassen gehaald en in haar handen gelegd. Is het een hint naar de horrorfilms die de vrouw maakt?

Als er een tweede slachtoffer valt, weten Rizzoli en Isles dat ze snel moeten zijn. Vreemd genoeg is er iemand die denkt dat zijzelf de volgende is, want ze is op de hoogte van een geheim. Een geheim dat ze nooit aan iemand zal vertellen.


Ontwakende Goden (Themis Files #2) – Sylvain Neuvel

36637841

Flaptekst:
Als kind deed Rose Franklin een verbijsterende ontdekking: een metalen hand, die diep in de aarde begraven was. Daarna stond haar hele leven in het teken van dit mysterie en de zoektocht naar het antwoord op de vraag: waarom lagen er overal ter wereld reusachtige metalen lichaamsdelen? Jaren van onderzoek hebben intrigerende antwoorden opgeleverd maar evenzoveel verwarrende vragen. Het antwoord lijkt dichterbij dan ooit als een tweede robot – veel groter dan de eerste – zich uit het niets manifesteert, midden in de binnenstad van Londen.

De mensheid zit aan de televisie gekluisterd en volgt alle ontwikkelingen live. Zou dit dan het eerste contact zijn met buitenaards leven? Is dit het moment waarop de mensheid meer te weten komt over de oorsprong van het universum? Als deze met een bliksemaanval zijn ware gezicht toont, breekt wereldwijde paniek uit. Maar hoe kun je je verdedigen tegen een vijand die je niet begrijpt? De nachtmerrie neemt nog grotere proporties aan als nog meer robots overal ter wereld landen. Het einde van de mensheid lijkt onvermijdelijk.

Maar Rose en haar team van het Earth Defense Corps weigeren zich over te geven. Ze kunnen het tij keren als het hun op tijd lukt de geheimen van de eerste robot te ontsleutelen. Kennis is het belangrijkste wapen van de mensheid op het randje van de afgrond tijdens een strijd om overleven en de heerschappij over de aarde… en mogelijk zelfs de sterren.


Onvergetelijk (The Darkest Minds #2) – Alexandra Bracken

Onvergetelijk (The Darkest Minds, #2)

Flaptekst:
Wanneer Ruby een verontrustend geheim te horen krijgt, begint ze aan haar gevaarlijkste missie: ze moet de Kinderalliantie verlaten en alleen verder trekken. Cruciale informatie over de ziekte die Ruby en de anderen heeft gemaakt tot wat ze nu zijn, heeft alle vernietigingspogingen overleefd. De waarheid ligt slechts op één plaats opgeslagen: een flashdrive in de handen van Liam Stewart, de jongen met wie Ruby ooit verder wilde en die haar heeft laten vallen als een baksteen.

Als ze wanhopig wetteloos het land doorkruist om Liam te vinden en antwoorden te krijgen op de catastrofale situatie, wordt ze heen en weer geslingerd tussen oude vrienden en haar belofte aan de Alliantie. Ruby zal alles doen om de mensen van wie ze houdt te beschermen. Maar wat als het winnen van de oorlog betekent dat ze zichzelf voorgoed kwijtraakt?


Een onzeker licht (The Darkest Minds #3) – Alexandra Bracken

Een onzeker licht (The Darkest Minds, #3)

Flaptekst:
Ruby kan niet terugkijken. Gebroken door een ondraaglijk verlies reizen zij en de kinderen die de aanval van de regering hebben overleefd naar het noorden om zich te hergroeperen. Alleen Ruby kan hun zeer gevaarlijke gevangene Clancy Gray onder controle houden. Maar er is geen garantie, slechts een kleine fout kan ertoe leiden dat Clancy een ravage in hun hoofden aanricht.

Ruby heeft weten te ontsnappen, maar duizenden Psi-kinderen zitten nog vast in de heropvoedingskampen en lijden onder de erbarmelijke omstandigheden. Ruby ziet het als haar missie hen te bevrijden. Daarnaast is ze vastbesloten de regering – de initiator van de kampen – te ontmaskeren en ten val te brengen.

Terwijl de spanningen toenemen, dreigen concurrerende idealen Ruby’s missie. Met het lot van een generatie in handen is er geen ruimte voor fouten. Een fatale beslissing kan de wereld in vlammen doen opgaan…


Ash Princess (Ash Princess Trilogy #1) – Laura Sebastian

37962069

Flaptekst:
Ze hebben alles van me afgepakt. Mijn moeder. Mijn naam. Mijn kroon. Sinds de belegering woon ik als een gijzelaar in het paleis waar nu de Kaiser de dienst uitmaakt. Ik ben niets meer dan zijn marionet, zijn asprinses. Maar de tijd van bang zijn is voorbij.

Want ik ben Theodosia, koningin van Astrea. Ik zal mijn rechtmatige plaats weer innemen en mijn volk redden, tegen elke prijs.


De Liefdesbrieven van Abelard & Lily – Laura Creedle

39901365

Flaptekst:
Lily Michaels-Ryan is een chaoot. Als ze door een onhandige actie weer eens moet nablijven, krijgt ze de dromerige (en briljante, en sexy) Abelard Mitchell in het vizier. Ondanks hun grote verschillen – hij heeft Asperger, zij ADHD – voelt ze zich enorm tot hem aangetrokken. Bonuspunt: ook hij kent De brieven van Abélard en Héloïse, een van haar lievelingsverhalen. Dat kan toch geen toeval zijn?

Het onvermijdelijke gebeurt: Abelard en Lily vallen voor elkaar. Hard. Maar hun relatie is niet altijd even makkelijk. Hij is een denker, zij is impulsief. Zij wil alles voelen, hij wordt niet graag aangeraakt. Hij repareert, zij vernielt. Is hun liefde sterk genoeg om de verschillen tussen hen te overbruggen?


Perfecte moeder – Aimee Molloy

Perfecte Moeder

Flaptekst:
Een groep jonge moeders komt regelmatig samen om bij te kletsen. Als ze besluiten een keer wat te gaan drinken zonder de kinderen, vindt iedereen dat een goed idee. Alleen Winnie, de enige alleenstaande moeder van de groep, staat niet te springen. Maar uiteindelijk halen ze haar over en de dames vermaken zich opperbest. Maar dan slaat het noodlot toe: Midas, het zoontje van Winnie, wordt uit zijn wiegje gestolen.

De politie lijkt er vanaf dag één een potje van te maken, dus de vrouwen nemen het heft zelf in handen: wat is er gebeurd en waar is de baby? Maar ook de media begint zich te bemoeien met het verdwenen kind en vooral met moeder Winnie.

De vragen stapelen zich op. Wie zijn de vrouwen van deze vriendinnenclub? Welke geheimen houden ze achter? Kennen ze elkaar eigenlijk wel goed genoeg? En is de moeder wel zo onschuldig?


Een verre plek vlak bij – Hayley Long

39789433

Flaptekst:
Op de terugweg van vakantie, raken de broers Dylan en Griff samen met hun ouders betrokken bij een vreselijk auto-ongeluk. Van de ene op de andere dag zijn de jongens wees, en staan ze er helemaal alleen voor. Tot een verre oom en tante zich melden en ze naar Wales verhuizen. Ondanks het grote verdriet lijkt hun leven in een wat rustiger vaarwater te komen, maar Dylan maakt zich zorgen om zijn broertje. Griff lijkt niet om te kunnen gaan met het verlies; hij praat niet en trekt zich steeds verder terug.

Maar ook Dylan heeft moeite de moed erin te houden en vlucht in zijn hoofd naar plekken waar hij gelukkig was. En nog meer dan Griff heeft hij moed nodig, want er is iets heel belangrijks waarmee hij in het reine moet zien te komen voor hij verder kan.


Naar bed, naar bed (Helen Grace #5) – M.J. Arlidge

35013059

Flaptekst:
Helen Grace heeft al heel wat persoonlijke tragedies meegemaakt, maar als een bekende van haar dood in een nachtclub wordt gevonden, komt haar leven volledig op zijn kop te staan. Ze vertelt niemand over haar connectie met het slachtoffer en werkt als een bezetene om de dader te vinden.

Als er een tweede slachtoffer valt, kan Helen geen kant meer op en zal ze een keuze moeten maken. Vertelt ze over haar privéleven of besluit ze te liegen om zelf geen verdachte te worden?


Duizend hoog (The Thousandth Floor #1) – Katharine McGee

32741629

Flaptekst:
Het smetteloze uiterlijk van Leda Cole verbergt een geheime verslaving aan drugs die ze nooit had moeten proberen en aan een jongen die ze nooit had mogen aanraken.

Eris Dodd-Radsons heerlijke, zorgeloze leventje stort in wanneer ze geconfronteerd wordt met een vreselijk verraad.

Door haar baantje op een van de hoogste verdiepingen raakt Rylin Myers verzeild in een wereld – en een liefde – die ze zich nooit had kunnen voorstellen… maar kan ze haar oude leven nog wel trouw blijven?

Watt Bakradi is een techgenie met een groot geheim: hij weet alles van iedereen. Maar wanneer hij wordt ingehuurd om iemand te bespioneren voor een meisje van boven in de Toren, raakt hij verstrikt in een web van leugens.

En boven iedereen op de duizendste verdieping woont Avery Fuller, het meisje dat genetisch perfect ontworpen is. Ze lijkt alles te hebben, maar wordt gekweld door het enige dat ze nooit zal kunnen bezitten. 

Temidden van adembenemende innovatie en high tech luxe, proberen vijf tieners hun plek te veroveren op de top van de wereld, maar wanneer je zo hoog bent, kan je heel diep vallen…


Duizelingwekkende hoogte (The Thousandth Floor #2) – Katharine McGee

36162496

Flaptekst:
Leda wordt achtervolgd door herinneringen aan de gebeurtenissen op de meest afschuwelijke nacht uit haar leven. Ze zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de waarheid verborgen blijft; zelfs als dat betekent dat ze haar vijand in vertrouwen moet nemen.

Watt wilt het liefst alles achter zich laten… tot Leda hem dwingt weer te beginnen met hacken. Zal hij alles doen wat Leda wil, als dat betekent dat hij daarna voor altijd van haar verlost is?

Als Rylin een beurs krijgt aangeboden van een school op een van de bovenste verdiepingen, verandert haar leven in één klap. Maar het betekent wel dat ze weer dicht bij de jongen is wiens hart ze heeft gebroken, en die daarna ook haar hart brak.

Avery wordt gekweld door haar liefde voor de enige persoon ter wereld die ze nooit zal kunnen krijgen. Ze wil wanhopig graag bij hem zijn, ongeacht de consequenties.

En dan arriveert Calliope in New York, een mysterieuze, exotische schoonheid, die maar al te graag wat commotie wil veroorzaken. En ze weet al precies waar ze gaat beginnen.

Maar wat niemand van hen weet, is dat er iemand is die hen dag en nacht in de gaten houdt. Iemand die uit is op wraak. En in een wereld met zulke duizelingwekkende hoogtes, kan één verkeerde stap een desastreuze val betekenen…


Heerestraat & Rozenlaan – Carlie van Tongeren

40081871

Flaptekst:
Nina’s ouders zijn net gescheiden. Dat betekent niet alleen dat Nina vanaf nu elk weekend met een enorme weekendtas heen en weer moet fietsen tussen twee huizen, maar ook dat ze in sneltreinvaart moet wennen aan de nieuwe situatie. Aan de nieuwe vriendin van haar vader bijvoorbeeld, die twee kinderen heeft: Lindi (type valse stiefzus) en Mark (headbangende metalfan). En aan het feit dat haar moeder als een zombie-in-pyjama door het huis wandelt.
Eigenlijk heeft Nina het al druk genoeg met voetbal, vriendinnen en haar laatste schooljaar – en nu komt dit er ook nog bij. Hoe moet ze dit in hemelsnaam allemaal tegelijk doen?


De Laatste Magiër (The Last Magician #1) – Lisa Maxwell

37970515

Flaptekst:
In New York is magie allesbehalve uitgestorven. De Mageus – de laatsten die nog magische krachten hebben – leven in de schaduwen en verbergen wie ze zijn. Als ze Manhattan verlaten, verliezen ze hun krachten en worden ze voor altijd gevangen gehouden op het eiland door de sinistere Orde. Soms overleven ze het niet…

Esta is een getalenteerde dief, opgeleid om magische kunstvoorwerpen te stelen van de Orde. Met haar aangeboren talent om de tijd te manipuleren, kan Esta deze kostbare voorwerpen laten verdwijnen voordat de Orde zelfs maar beseft dat ze er is. Haar training bereidde haar voor op het ultieme doel: terugreizen in de tijd om een eeuwenoud boek te stelen dat de geheimen van de Orde bevalt, voordat het vernietigd wordt en de Mageus een hopeloze toekomst tegemoet gaat.


Ik reis alleen (Holger Munch & Mia Kruger #1) – Samuel Bjørk

29741706

Flaptekst:
Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst Ik reis alleen.
Als blijkt dat het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt Holger Munchs speciale onderzoeksteam weer tot leven gewekt. Munchs prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Krüger, uit haar zelfgekozen isolement te halen. Dat is echter nog niet zo makkelijk…


Schreeuw voor mij (Romantic Suspense #8) – Karen Rose

41013775

Flaptekst:
In een kleine Amerikaanse stad wordt het naakte, in een deken gewikkelde lichaam van een jonge vrouwe gevonden die op brute wijze is vermoord. Haar gezicht is ernstig verminkt en aan haar teen zit een mysterieus sleuteltje gebonden. FBI-agent Daniel Vartanian wordt op de zaak gezet, ook al is hij nog ernstig getraumatiseerd: zijn ouders werden kort daarvoor omgebracht door zijn broer, seriemoordenaar Simon Vartanian.
Dan worden er nog meer lichamen gevonden, en de moorden vertonen opvallend veel gelijkenissen met de moord op Alicia Tremayne, dertien jaar daarvoor. Het lijkt erop dat er een copycat actief is dat geen fouten maakt – totdat de tweelingzus van Alicia in het stadje opduikt.


Moord voor mij (Romantic Suspense #9) – Karen Rose

41013774

Flaptekst:
Er zijn vijf meisjes vermoord. Eén meisje wist te ontsnappen en kan als enige getuigen tegen de daders. Maar iemand doet er alles aan om haar het zwijgen op te leggen…
Susannah Vartanian is in het verleden slachtoffer geweest van een geweldsdelict. Nu probeert ze samen met rechercheur Luke Papadopoulos de daders op te sporen voordat nog meer meisjes aan hun gruwelpraktijken ten prooi vallen. De zaak leidt hen naar schimmige internetchatrooms en naar een duistere wereld vol geweld, chantage en prostitutie. Ze komen een gigantisch netwerk van vrouwenhandelaars op het spoor, dat zo complex in elkaar steekt dat het onmogelijk is te weten wie er te vertrouwen is en wie niet. En de gewetenloze moordenaars ontzien niets of niemand om te zorgen dat het spoor niet naar hen leidt…


Bloedlijn (Jessica Haider #1) – Corine Hartman

Bloedlijn (Jessica Haider #1)

Flaptekst:
Rechercheur Jessica (Jessy) Haider beleeft na de dood van haar zoon perioden van intens verdriet en rouw, maar ook van machteloze woede. Nick werd vermoord door een psychopaat die zij jaren eerder achter de tralies liet verdwijnen en de man lijkt sinds zijn ontsnapping nog maar één doel te hebben: haar leven ruïneren.

Na een gedwongen verlof mag Jessy bewijzen dat ze haar werk aan kan. De zestienjarige dochter van een kwekersgezin lijkt zelfmoord te hebben gepleegd. Al snel blijkt dat het meisje alle reden had om te leven en de rechercheur gelooft niet in zelfmoord. Jessy duikt in het leven van het kwekersgezin, maar heeft een verborgen agenda: ze grijpt de zaak aan om de kwelgeest op te sporen die haar zoon vermoordde. Het is het begin van een kat-en-muisspel op leven en dood.


Glashard (Jessica Haider #2) – Corine Hartman

18489830

Flaptekst:
Jessica Haider heeft na de moord op haar zoon de zin van het leven hervonden door toe te treden tot Saligia: een geheim elitekorps dat ingrijpt waar justitie faalt. Eindelijk kan ze eigenhandig en definitief afrekenen met het tuig dat door de mazen van de wet glipt.

In dit tweede deel van de Jessica Haider-serie is de Antwerpse diamantair Baruch Salomons haar doelwit, hij wordt ervan verdacht in bloeddiamanten te handelen. Naar de buitenwereld toe doet de diamantair zich voor als een weldoener: hij stimuleert de economie van Zimbabwe en gunt enkele inwoners de kans op een nieuw, beter leven in het Westen.

Maar de werkelijkheid is anders, en daar komt Jessy al gauw achter als ze weet binnen te dringen in Salomons’ wereld en als zijn kersverse minnares met hem meereist naar het verscheurde Zuid-Afrikaanse land. De werkelijkheid is zelfs veel gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden…


Zielloos (Jessica Haider #3) – Corine Hartman

18687205

Flaptekst:
Jessica Haider heeft na de moord op haar zoon de zin van het leven hervonden in Saligia – een geheim elitekorps dat ingrijpt waar justitie faalt. Eindelijk kan ze eigenhandig en definitief afrekenen met het tuig dat door de mazen van de wet glipt.

In dit derde deel van de Jessica Haider-serie wordt Zuid-Limburg geteisterd door een moordenaar die zijn slachtoffers op huiveringwekkende wijze tentoonstelt. Vanaf de vondst van het eerste, zwaar verminkte lijk beseft Jessy dat er een boodschap schuilt in de manier waarop de moordenaar te werk gaat en voor wie die is bedoeld.

Als een collega van Jessy het volgende slachtoffer lijkt te zijn geworden en Saligia haar opzadelt met een opdracht die Jessy tot in het diepst van haar ziel raakt, staat ze er uiteindelijk alleen voor. Kan ze haar missie voortzetten, als de prijs voor gerechtigheid onmenselijk hoog dreigt te worden?


IJskoud (Jessica Haider #4) – Corine Hartman

23342881

Flaptekst:
Na de rigoureuze afrekening met een deel van haar verleden in Zielloos krijgt Jessy in IJskoud, het vierde deel van de Haider-serie, haar volgende opdracht van Saligia.
De onorthodoxe rechercheur moet infiltreren in Corail, een bedrijf dat zich specialiseert in cryonisme, een wetenschappelijk experiment waarbij mensen die klinisch dood zijn worden ingevroren. Ze krijgt deze opdracht direct van Sir Ryan, de oprichter van Saligia. Hij veroordeelt cryonisme als duivels werk, en Corail blijkt na onderzoek nog veel helser dan Jessy in haar wildste dromen had kunnen bedenken.

De moordzaak waar Jessy in haar functie als politierechercheur op gezet wordt, vraagt daarnaast uitzonderlijk veel van haar. Een  mediamagnaat wordt in zijn eigen huis in Meerssen op brute wijze vermoord, zijn vrouw mishandeld en voor dood achtergelaten. Jessy komt dan voor een vreselijk dilemma te staan: ze moet kiezen tussen twee kwaden, waarbij ze de demonen uit haar eigen verleden niet meer kan ontwijken.


Doodskleed (Jessica Haider #5) – Corine Hartman

Doodskleed (Jessica Haider, #5)

Flaptekst:
In Doodskleed levert de eigenzinnige rechercheur Jessica Haider niet voor het eerst strijd in het belang van gerechtigheid. Is zo’n strijd gedoemd te mislukken als je het zich op de werkelijkheid verliest en niet meer weet wie je vrienden en vijanden zijn? Jessy krijgt eindelijk de ultieme opdracht waarvoor ze door elitekorps Saligia werd gerekruteerd.
In Mexico, op de grens met Texas, sterven vluchtelingen massaal aan een zich snel verspreidend virus. Vooral kinderen zijn hier het slachtoffer van. Jessy krijgt van Saligia de opdracht de veroorzaker ervan uit te schakelen.

Terug in Edinburg wordt Jessy opgepakt en belandt in de gevangenis. Door deze vrijheidsbeperking en vooral door het besef dat ze haar levensmissie kwijtraakt, verliest ze volledig haar grip op de werkelijkheid. Wie heeft haar verraden, wie kan ze nog vertrouwen?

In het laatste deel van deze serie wordt Jessy harder dan ooit geconfronteerd met recht en onrecht. De vraag is hoe fataal de gevolgen zullen zijn…

Geef een reactie