Bookhaul – Oktober

Bookhaul – Oktober

Deze maand had ik mij voorgenomen om geen boeken te kopen, aangezien de afgelopen maanden veel meer boeken heb gekocht dan gelezen. Uiteindelijk is dit ook gelukt. De boeken die ik wel binnen heb gekregen, heb ik al eerder gekocht of heb ik gekregen. In totaal heb ik 4 fysieke boeken (1 staat er niet op de foto) binnengekregen en 2 e-books.

Daarnaast wil ik de schrijfsters Juliëtte Heugen en Kelly ter Velde bedanken voor het beschikbaar stellen van de recensie-exemplaren!

Bookhaul Oktober


De Gifmengster (Astoris #1) – Juliëtte Heugen

Flaptekst:42273201
Dit verhaal neemt je mee naar de veertiende eeuw in het fictieve land ‘Astoris’. Omdat Anne Dyewards vader een van de laatste erfgenamen van de verstoten koninklijke familie is, dwingt de huidige koning van Astoris haar te trouwen met zijn zoon en kroonprins William, om verdeeldheid en burgeroorlogen in het land tegen te gaan. Na een rustig leven als dochter van een baron, komt Anne met haar familie aan het hof wonen. Hoewel ze bevriend raakt met haar man en andere hovelingen, voelt ze zich er niet thuis. William blijkt te kampen met een persoonlijkheidsstoornis en probeert zich staande te houden onder de tirannie van zijn vader. De koning blijkt niet vies te zijn van veel te jonge vrouwen en Annes vader wordt weggewerkt door de Kroonraad.
Ze stort zich op de verworpen geneeskunde en gaat in de leer bij een alternatieve dokter. Ondertussen bouwt de spanning aan het hof zich op en probeert ze haar familie krampachtig bij elkaar te houden. Als het noodlot toeslaat, is het tijd om te vluchten.

Een spannend verhaal in een middeleeuwse setting over innige liefde, onvoorwaardelijke vriendschap, volwassen worden, (machts)misbruik en vechten voor je geliefden en idealen.


Ordo Entia | Openbaring – Esmeralda van Belle

Flaptekst:41998637
Een geheimzinnige brief, een ontmoeting in het holst van de nacht en een bijzondere uitnodiging. Het startsein voor het nieuwe leven van Jeroen.
De dood van zijn vader blijkt geen ongeluk met een straathond te zijn, zoals Jeroen altijd is verteld. Hij is omgekomen tijdens een missie van Ordo Entia, een geheim genootschap, waarvoor hij werkte. Jeroen wordt gevraagd zijn plek in te nemen bij het eeuwenoude Ordo Entia, dat de balans tussen de menselijke wereld en de mythische wereld in stand houdt. Ondanks de afkeuring van zijn moeder neemt hij de uitnodiging aan. Daar ondervindt hij dat de wereld die hij kent slechts een klein deel is van de werkelijke wereld.


Schaduw van de Vos (Schaduw of the Fox #1) – Julie Kagawa

Flaptekst:40408400
Ergens in de duizend jaar krijgt iemand de kans de grote Kamidraak aan te roepen en een wens doen. Maar dat kan alleen als je in het bezit bent van een geheimzinnige eeuwenoude parkamentrol. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in de handen te krijgen…

Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan verwisselen, iets wat niemand met weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, is ze veilig, tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol. Yumeko weet nu wat haar te doen staat. Tegen iedere prijs moet ze de rol in veiligheid brengen, zelfs als ze daarvoor haar leven op het spel moet zetten.


Wie zint op wraak – Bo Svernström

Flaptekst:42068325
Politiecommissaris Carl Edson is al lang niet meer de vurige detective die hij ooit was, maar de wreedheid van deze zaak raakt bij hem een gevoelige snaar. Hij bijt zich erin vast, net als de gedreven onderzoeksjournaliste Alexandra Bengtsson, die steeds over de zaak bericht. Het slachtoffer blijkt een berucht crimineel met veel vijanden. Maar wat aanvankelijk een zaak van de onderwereld lijkt, ontwikkelt zich langzaam tot iets veel gecompliceerders. Edson en Bengtsson raken verstrikt in een web van intriges. Wie is nu het slachtoffer en wie de dader?


Tegengif – Kelly ter Velde

Flaptekst:42405598
Als geneeskundestudent is het een van de eerste dingen die je leert: je niet laten beïnvloeden door de emoties van je patiënt. Er wordt van je verwacht dat je weinig empathie toont, afstand kunt bewaren en zakelijk kunt zijn. Daar lag dan ook niet mijn probleem. Ik werd ook wel “de robot” genoemd. Het leven had me hard gemaakt. Misschien zelfs wel een tikkeltje bitter. En daar dreef ik als cardioloog prima op. Ik was goed in wat ik deed. Mijn naam werd steeds vaker genoemd. Ik werd vaker gevraagd voor de nieuwste onderzoeken en ik had inmiddels een paar succesvolle, experimentele hartoperaties bijgewoond.

Ja, het hart wist tot op elk minuscuul deeltje te benoemen en te doorgronden. Maar dan was er nog dat spreekwoordelijke hart. Dat verdomde spreekwoordelijke hart.

Dat zorgde ervoor dat ik niet bij Liam uit de buurt kon blijven. En het zorgde ervoor dat ik iedere nacht schreeuwend en badend in mijn eigen zweet wakker werd. Ik wist niet wie ik was en waar ik vandaan kwam. Het enige waar ik me mee kon identificeren dat was mijn naam, een foto en een overlijdensbericht.


De Gevangen Koningin (Iskari #2) – Kristen Ciccarelli

Flaptekst:41021071
Er waren eens twee zussen, die door een bijna onbreekbare band voor eeuwig aan elkaar verbonden waren. Als ze boos werden, versplinterden spiegels. Als ze blij waren, bloeiden er bloemen. Het was magie waar ze zuinig op waren, totdat Essie omkwam bij een vreselijk ongeluk, en haar ziel in deze wereld werd opgesloten.

Roa komt uit het struikland, een gebied dat jarenlang is onderdrukt door de koning van Firgaard. Het leek dan ook de perfecte kans toen Dax, haar jeugdvriend en kroonprins van Firgaard, haar om hulp smeekte om zijn vader af te zetten. Roa beloofde Dax en zijn zus Asha te helpen met een leger, als hij haar koningin zou maken. Nu is Roa een ongeliefde struiklandkoningin, ver van huis en getrouwd met de jongen die verantwoordelijk was voor het ongeluk van haar zusje. En het ergste: Dax komt zijn gemaakte beloftes niet na, en haar volk lijdt nog steeds.
Dan doet zich een kans voor om alles recht te zetten, een kans voor Roa om te ontsnappen, haar volk te redden en haar zus te wreken.

Ze hoeft alleen maar de jonge koning te vermoorden.

Geef een reactie