Bookhaul – Januari

Bookhaul – Januari

De maand januari is voorbij, waardoor het weer tijd is voor de maandelijkse bookhaul. In de maand januari zijn 9 boeken toegevoegd aan mijn collectie. Diverse boeken heb ik ondertussen al gelezen, maar de meeste komen op mijn enorme tbr-stapel (#oeps). Maar ja, het zijn wel weer boeken om naar uit te kijken. Daarnaast ben ik wel benieuwd welke boeken jullie aan je collectie hebben toegevoegd in januari.

Wintertranen – Emma Anna

“Het leven dat ik voor me zag toen ik met Stephan trouwde, was niet zoals ik had gehoopt. Ik wist dat het huwelijk geen rozengeur en maneschijn zou zijn. Maar dat ik me zo verloren en alleen zou voelen, wanhopig, immens verdrietig, dat had ik me nooit kunnen voorstellen.”

Dit bonusvervolg op ‘Mijn hele leven lang’ speelt zich een jaar na de epiloog af. Een winters verhaal over twee alledaagse, maar bijzondere mensen, die te kampen hebben met problemen zoals we ze allemaal kennen. Kunnen ze zich over elkaar tekortkomingen heenzetten, en zullen ze elkaar en hun liefde voor elkaar weer terugvinden?


Caraval (Caraval #1) – Stephanie Garber

Scarlett Dragna woont met haar zus Donatella op een klein eiland, waar hun gewelddadige vader hen in zijn greep houdt. Wanneer haar vader haar wil uithuwelijken, wil Scarlett meer dan ooit naar de magische show van Caraval. In deze jaarlijkse voorstelling zijn de bezoekers ook de spelers van een gevaarlijk spel. De prijs? Eén wens wordt vervuld.
Met de komt van een onverwachte uitnodiging lijkt Scarletts grootste droom werkelijkheid te worden. Maar algauw blijkt dat haar zus Tella de inzet is van de nieuwe Caraval-voorstelling.
Scarlett heeft nooit kunnen kiezen, maar nu staat ze voor een reeks onmogelijke keuzes. Durft ze in het diepe te springen om haar zus te vinden? Of zal de wanhopige zoektocht haar blind maken voor de magie en waanzinnigheid van Caraval?


Meester Legende (Caraval #2) – Stephanie Garber

Na de magische voorstelling van Caraval zou het leven van Donatella Dragna veel beter moeten zijn. Ze is ontsnapt aan de greep van haar gewelddadige vader en ze heeft haar zus gered van een liefdeloos, gearrangeerd huwelijk. Maar Tella is nog steeds niet helemaal vrij. In ruil voor informatie over haar moeder heeft ze een mysterieuze man een onmogelijke belofte gedaan: de ware identiteit van meester Legende achterhalen.

De enige manier om dat voor elkaar te krijgen is om de nieuwe Caraval-voorstelling te winnen. Tella zal moediger dan ooit moeten zijn. Als ze haar belofte niet kan waarmaken, verliest ze alles wat haar dierbaar is – misschien zelfs haar leven. Maar als ze wint, zijn meester Legende en Caraval voor altijd vernietigd…


Zij en ik – Nic Stone

Jupiter en haar buurjongen Courtney zijn al elf jaar beste vrienden, maar alles verandert als de mooie sprankelende Rae hun leven instapt.

Courtney ‘Coop’ Cooper
Gedumpt. Nog een keer. Normaal zou ik het niet erg vinden, maar op dit moment negeert mijn beste vriendin Jupiter Sanchez me om een of ander meisje te appen.

Rae Evelyn Chin
Ik ben het ‘nieuwe meisje’ maar Jupiter en Courtney laten me voelen dat ik hier thuishoor. Ik wil hem kussen. En haar ook.

Jupiter ‘Jupe’ Charity-Sanchez
Het enige wat erger is dan het verliezen van het meisje dat je liefhebt aan een jongen, is haar verliezen aan jouw jongen. Ik moet iets doen.

Eén verhaal. Drie kanten. Geen gemakkelijke oplossingen. Als het gaat om liefde, aantrekkingskracht en relaties is niets eenvoudig.


Lichtjaren (Light Years #1) – Kass Morgan

Na een aanval door een mysterieuze vijand, laat de exclusieve Quatra Fleet Academy voor het eerst studenten toe van elke planeet in het zonnestelsel. Vier studenten maken zich op voor een nieuw schoojaar:

Vesper is een ambitieuze piloot die alles zal zetten om als kapitein geselecteerd te worden. Maar nog voor het jaar echt is begonnen, verliest ze die positie aan een briljante jongen van de verkeerde kant van het zonnestelsel.

Cormak komt van de giftige planeet Deva, en grijpt elke kans aan om daar voorgoed weg te kunnen – zelfs als hij daarvoor iemands identiteit moet stelen.

Arran droomde van meer dan een leven lang werken in de mijnen. Hij hoopte op een nieuwe toekomst, maar hij had nooit verwacht dat die in de armen van een jongen van een andere planeet zou zijn, aan de meest prestigieuze school van het universum.

Orelia verbergt een duister geheim: ze is infiltrant op de academie en heeft één missie die iedereen in gevaar zal brengen. Als iemand ontdekt wie ze echt is, is zíj degene in levensgevaar.

Lukt het Vesper, Cormak, Arran en Orelia om een team te worden, hun eerste schooljaar af te maken en het zonnestelsel te redden (of juist te vernietigen)?


Als je ademhaling stopt (Als je sterft #1) – Christine Geysen

Hoe zou jij reageren als je je eigen sterfdatum kon zien? En wat als je die van IEDEREEN kon zien? Van je beste vriendin, je pa en de liefde van je leven?

Als Je Ademhaling Stopt‘ is het verhaal van de zeventienjarige Helia. Zij heeft een heel opmerkelijke gave: ze kan sterfdatums zien. Maar is dat wel een gave? Haar oma weet meer, maar zwijgt in alle talen. En Lex, de jongen voor wie ze al jaren een zwak heeft, heeft nu eindelijk ook interesse in haar. Of is dat allemaal wat té toevallig?


Horen, zien, zwijgen (4MK #1) – J.D. Barker

Al ruim vijf jaar terroriseert een moordenaar de inwoners van Chicago. Zijn modus operandi is altijd dezelfde: hij straft mensen door hun kinderen te ontvoeren. De volgende dag ontvangen de ouders een pakketje met daarin een oor. De dag daarna volgen de ogen. Ten slotte de tong.

Wanneer bij het lichaam van een verkeersslachtoffer een pakketje met een afgesneden oor wordt gevonden, denkt detective Sam Porter dat dit de moordenaar is die hij zoekt. Hij heeft 72 uur om het laatste slachtoffer te vinden, maar iets blijft aan Porter knagen. Was de aanrijding wel een ongeluk? En is de overleden man inderdaad de seriemoordenaar, of loopt de echte killer nog vrij rond?


De kleuren van magie (Schemering #1) – V.E. Schwab

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over magie, en de magie terugvecht. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen reden moeten Kell en Lisa in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.


Evermore (Everless #2) – Sara Holland

Jules is opgevoed met verhalen over de eeuwenoude magie van de kwaadaardige Alchemist en de goede Tovenares. Ze is er nu niet alleen achter gekomen dat deze verhalen waar zijn, maar ook dat haar vriendin Caro de Tovenares is. Caro vermoordde koelbloedig de koningin en Jules’ eerste liefde Roan.

Het hele koninkrijk denkt dat Jules verantwoordelijk is voor de moord, en er staat een hoge prijs op haar hoofd. Zelfs het landgoed van Everless is niet meer veilig voor haar. Jules maakt steeds meer vijanden in Sempera, en het enige wat ze kan doen is diep in de verhalen over haar verleden duiken. Alleen als ze de mysteries over haar vroegere zelf kan oplossen, zal Jules de enige persoon die haar vertrouwt kunnen redden.


Eén gedachte over “ Bookhaul – Januari

Geef een reactie