Bookhaul – December

Bookhaul – December

Gelukkig nieuwjaar!

Hierbij mijn bookhaul van de maand december. December is de maand van Sinterklaas en kerst. Daarnaast is het ook de maand van mijn verjaardag.

Door al deze activiteiten heb ik in totaal 14 boeken gekocht/gekregen. 5 boeken van deze stapel heb ik gekregen voor mijn verjaardag (nogmaals dankjewel!) en 2 boeken voor kerst. Via Instagram heb ik deelgenomen aan een Bookswap, waarbij ik 2 boeken heb ontvangen. De andere boeken heb ik gekocht of heb ik als recensie-exemplaar ontvangen. Conclusie: het is alweer een aardige stapel geworden.


Mijn hele leven lang – Emma Anna

Flaptekst:
“Verliefd worden op een vriend. Dat komt wel vaker voor. Maar wat als die vriend ook de beste vriend is van je vader? Wat als die vriend toevallig je leraar is? En wat als hij achttien jaar ouder is, maar er is niemand anders met wie het zo goed klikt? Dat overkwam mij dus. Nu, bijna vier jaar later, blik ik terug op die vurige, intense en meest liefdevolle relatie. Na het nieuws dat ik van mijn moeder heb ontvangen, realiseer ik me dat ik misschien toch nog niet over hem heen ben…” De negentienjarige Lynn is smoorverliefd op de vriend van haar vader, met wie ze een bijzondere band heeft. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Ierland blijkt zij niet de enige te zijn met haar gevoelens in de knoop zit.


Typewriter – Lotte van den Noort

Flaptekst:
Hij was geraakt in zijn buik. Zijn blouse raakte doorweekt met een donkere substantie. Zijn ogen waren op haar gericht. Zijn lippen op elkaar geperst. Hij trilde, hij zweette. Ze zag angst in zijn ogen.
Ze beet op de binnenkant van haar wangen en terwijl ze de woede in zich voelde opborrelen, graaide ze de revolver weer van de vloer en richtte die op degene die de kogel had afgevuurd.
 Ik ben geen moordenaar,  siste ze door haar tranen heen.  Maar voor jou maak ik een uitzondering. 

In New Orleans is er in 1930 een grote kloof tussen de rijke en arme inwoners van de stad. Abbigail heeft zich noodgedwongen aangesloten bij de verzetsgroep Monte Carlo. Zij zijn de laatst overgebleven strijders voor gelijkheid. Het dagelijks leven van Abbigail is gevuld met vermommingen en gevaarlijke missies, waarnaast ze haar grote geheim moet bewaren voor haar medeverzetsstrijders. Dit alles doet ze in samenwerking met de onuitstaanbare, arrogante Jae Hawkins.
Wanneer het bestuur van de stad de verzetsstrijders op de hielen zit, besluit de leider van Monte Carlo de schuilplaats om te bouwen tot een groot casino. Alles lijkt volgens plan te gaan, tot er duistere geheimen aan het licht komen. Lukt het Abbigail om haar geliefde stad weer veilig te maken? En waarom ziet Jae er opeens zo irritant aantrekkelijk uit, gebogen voor zijn nieuwe typemachine?


Tijdbom – Joelle Charbonneau

Flaptekst:

Diana, Frankie, Tas, Cas, Z en Rashid verschillen als dag en nacht. Maar deze verschillen doen er niets meer toe, nu ze na een bomexplosie opgesloten zitten in hun school.

Als ze er via de radio achter komen dat de aanslagpleger zich mogelijk nog steeds in het schoolgebouw bevindt, zien ze zich ondanks hun verschillen gedwongen samen te werken in een poging het er levend vanaf te brengen. Het fragiele bondgenootschap komt onder zware druk te staan en dreigt te verpulveren als de twijfel en het wantrouwen de overhand lijken te nemen.

Wie zegt dat één van hen niet de aanslagpleger zou kunnen zijn?


Obsessie – J.L. Butler

Flaptekst:
Francine Day heeft altijd alles goed gedaan. Ze is een jonge, ambitieuze echtscheidingsadvocate met een indrukwekkende carrière. Nu is ze nog maar één zaak verwijderd van een promotie: de spraakmakende echtscheiding van de succesvolle maar bescheiden bankier Martin Joy. De aantrekkingskracht tussen Francine en haar nieuwe cliënt is vanaf de allereerste ontmoeting onweerstaanbaar. Obsessief.

Ze krijgen een affaire en Francine denkt alles onder controle te hebben. Maar dan verdwijnt Martins vrouw. En Martin is de hoofdverdachte. Francine is nu niet alleen de advocate en minnares van de mogelijke dader, maar ook de laatste die Donna Joy in leven heeft gezien…

Obsessie is een gevoelige en verslavende thriller die je grijpt vanaf de eerste pagina, om je vervolgens niet meer los te laten.


Truth or Dance (Truth or Dance #1) – Chinouk Thijssen

Flaptekst:
Hoe ver ga jij voor je danscarrière?

Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen wille niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan? 


Wie niet weg is (Helen Grace #6) – M.J. Arlidge

Flaptekst:
Helen Grace was een van de beste rechercheurs van Southampton, maar nu zit ze zelf in de gevangenis, te midden van de moordenaars die ze zelf heeft doen belanden. Ze weet dat ze maar op één manier vrij kan komen: overleven totdat haar rechtszaak voorkomt en op de een of andere manier haar onschuld bewijzen.

Maar dan wordt er een verminkt lichaam gevonden in de cel naast die van haar en vreest Helen voor haar eigen leven. Er loopt namelijk een moordenaar rond in de gevangenis en ze moet hem vinden, voordat ze het volgende slachtoffer wordt…


Op het einde gaan ze allebei dood – Adam Silvera

Flaptekst:
Iets na middernacht krijgt Mateo telefoon. Het is Death-Cast, de organisatie die mensen inlicht dat ze vandaag zullen sterven. Ook Rufus wordt gebeld. De twee kennen elkaar niet, maar ze brengen de laatste dag van hun leven samen door in New York. Het loopt allemaal anders dan ze hadden verwacht, maar maak je geen illusies: op het einde gaan ze allebei dood.


Nagelaten (The Darkest Minds #4) – Alexandra Bracken

Flaptekst:
Vijf jaar na de vernietiging van de heropvoedingskampen waarin Zu en haar vrienden tegen hun wil werden vastgehouden, is de strijd nog altijd niet gestreden…

De inmiddels zeventienjarige Suzume ‘Zu’ Kimura heeft de rol van woordvoerster voor de tijdelijke regering op zich genomen. Ze vecht voor de rechten van Psi-jongeren in een maatschappij waar nog steeds veel vooroordelen en onjuiste informatie rondgaan over deze groep.

Als Zu wordt beschuldigd van het plegen van een verschrikkelijke daad komt ze in een situatie terecht waarin ze opnieuw moet vechten voor haar leven. Vastberaden om haar naam te zuiveren, stuit ze tijdens haar zoektocht naar veiligheid en antwoorden op een duister complot en ontdekt ze dat er nog altijd dubieuze praktijden gaande zijn die de toekomst van de Psi-jongeren op het spel zetten. Wie kan zij nog vertrouwen in haar gevecht en wie kan haar helpen in de strijd om haar vrienden te redden die ooit háár beschermers waren?


De laatste halte – Wendy Brokers

Flaptekst:
Jonas, Loïs, Naima en Ralph gaan met school op werkweek naar Londen. Ze hebben tot nu toe eigenlijk nooit zoveel met elkaar te maken gehad. Loïs heeft stiekem een oogje op Jonas, maar ziet geen reden om hem dat te vertellen. Ralph heeft het juist niet zo op Naima en blijft het liefst bij haar uit de buurt. Als de vier in hetzelfde groepje worden ingedeeld, móéten ze elkaar wel beter leren kennen. Terwijl ze Londen doorkruisen van de ene naar de andere bezienswaardigheid, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Maar wanneer ze op de metro wachten, gebeurt er iets wat niemand ooit had kunnen voorzien. Ze moeten zichzelf in veiligheid zien te brengen, terwijl de straten van Londen een terroristisch toneel zijn geworden.


Phobos (Phobos #1) – Victor Dixen

Flaptekst:
Zes meisjes
Zes jongens
Zes minuten om elkaar te leren kennen
De eeuwigheid om van elkaar te houden

Ze dromen ervan geschiedenis te schrijven. Zes jongens en zes meisjes bevinden zich in een ruimteschip op weg naar Mars. Overal aan boord hangen camera’s, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow die wereldwijs wordt uitgezonden. Het is de bedoeling dat ze allemaal hun grote liefde vinden, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen.

Zij droomt ervan verliefd te worden. Léonar is een van de uitverkorenen. Ze is een wees en kan niet wachten haar eenzame leven achter te laten. Als haar droom een nachtmerrie wordt, is er alleen geen weg meer terug.


The Jewel (The Lone City #1) – Amy Ewing

Flaptekst:
Vandaag is mijn laatste dag als Violet. Vanaf morgen ben ik nummer 197.

Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… Dat overkomt Violet. In het landhuis van de hertogin wacht haar een level vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere praktijken. Violet krijgt de kans om te ontsnappen, maar dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke dilemma. Kiest ze voor haar eigen leven of voor dat van haar best vriendin?


De kunst van Kerstmis – Jane Lovering

Flaptekst:
Wat als de kerstgeest van het verleden de kerstgeest van de toekomst in de weg staat? Het is bijna twee jaar geleden dat Harriet haar man Jonno op jonge leeftijd verloor aan een hartaanval. Dit jaar wil ze haar verdriet afsluiten en vindt ze dat ze weer eens kerst moet vieren. Maar als ze op zolder op zoek gaat naar de kunstkerstboom, vindt ze meer dan ze had verwacht: een stap geheimzinnige stripboeken waar ze de excentrieke stripboekhandelaar Kell voor inschakelt. Die stapel lijkt te wijzen op een geheim leven dat Jonno leidde. Kende Harriet haar man wel zo goed als ze altijd dacht? Terwijl Harriet en Kell dichter naar elkaar toegroeien, begint Harriet te geloven dat er ook in de toekomst nog mooie kerstfeesten op haar wachten… maar dan moet ze wel eerst achter de waarheid over haar huwelijk zien te komen.


Mortal Engines (The Hungry City Chronicles #1) – Philip Reeve

Flaptekst:
Door een catastrofale gebeurtenis is de beschaving verwoest. Grote tractiesteden zwerven op rupsbanden over de aarde en vallen elkaar aan om te overleven. Wanneer de vijftienjarige Tom getuige is van een moordaanslag, wordt hij Londen uitgegooid. Samen met Hester, die de aanslag pleegde, zet hij de achtervolging op de stad in. Maar al snel merken ze dat er iemand is die niet wil dat ze Londen levend bereiken…


De stalker in de nacht (Detective Erika Foster #2) – Robert Bryndza

Flaptekst:
Midden in een broeierig hete zomernacht wordt inspecteur Erika Foster opgeroepen. Een dokter is thuis in zijn bed gevonden, gestikt. Zijn polsen zijn vastgemaakt en zijn ogen puilen uit door de doorschijnende plastic zak die strak om zijn hoofd is gebonden. Een paar dagen later wordt een tweede slachtoffer gevonden, in exact dezelfde omstandigheden. Wat linkt de slachtoffers aan elkaar en aan hun moordenaar? Waarom is er zo weinig bekend over hun verleden? Als Erika en haar team de zaak onderzoeken, stuiten ze op een zeer berekende dader, die zijn prooi al lang van tevoren stalkt – en dan op het juiste moment toeslaat.

Geef een reactie